Feyenoord komt sterk terug en pakt punten bij Heracles

Feyenoord komt sterk terug en pakt punten bij Heracles

25 januari 2020 – Feyenoord heeft zaterdagavond op bezoek bij Heracles een belangrijke zege geboekt. Na een eerste helft die van beide kanten niet om over naar huis te schrijven was mocht Heracles met een 1-0 voorsprong gaan rusten, maar in het kwartier na de thee draaide Feyenoord het duel met maar liefst drie treffers volledig om. Maximilian Rossmann bracht vervolgens met zijn tweede van de avond de spanning weer terug, maar Feyenoord hield stand en speelde het duel uit (2-3)Beide ploegen hadden na afgelopen week een bekerwedstrijd in de benen en dat was te merken. Heracles liet van meet af aan het balbezit aan Feyenoord en kon zodoende voor weinig dreiging zorgen. Feyenoord hanteerde ondertussen een veel te laag baltempo en leed tot overmaat van ramp te veel balverlies. De Rotterdammers doken wel enkele malen op voor doelman Janis Blaswich, maar meer dan wat mislukte hoekschoppen leverde dat niet op.

Na zo'n twintig minuten was het Heracles dat haar eerste hoekschop van de avond wél verzilverde. Dat had het te danken aan Feyenoord, dat Cyriel Dessers en Rossmann volledig ongedekt liet. Laatstgenoemde kreeg de bal op zijn hoofd en kopte buiten bereik van Justin Bijlow prachtig raak. De 1-0 leek de thuisploeg te doen opveren, want niet veel later had Mauro Junior de tweede Almelose treffer al op zijn schoen. Hij mocht alleen op Bijlow af, maar de doelman liet zich van zijn beste kant zien en voorkwam met een heldhaftige redding erger voor zijn ploeg. Feyenoord behield in het restant van de eerste helft het balbezit, maar kon geen enkele schietkans noteren.

Koud uit de kleedkamer in de tweede helft lukte dat wél, wat direct ook de gelijkmaker betekende. Steven Berghuis kwam goed door over rechts en bediende Toornstra, die de bal onder Blaswich door het doel in werkte: 1-1. Die treffer bleek het wondermiddel dat Feyenoord nodig had, want enkele minuten later was het alweer raak. Ditmaal was Luis Sinisterra het eindstation. De Colombiaan koost goed positie en joeg een lage voorzet in het dak van het doel. Daar bleef het nog niet bij, want voor er een kwartier van het tweede bedrijf was verstreken stond het ook al 1-3. Botteghin kon simpel weglopen bij Rossmann en kopte vervolgens in alle rust Feyenoord's derde van de avond binnen.

De Rotterdamse storm ging na het enerverende kwartier – afgesloten met een gigantische kopkans voor Sinisterra - even liggen, waardoor er nog een sprankje hoop levend bleef voor Heracles. Het viel te prijzen dat de thuisploeg bleef geloven in een resultaat, maar Feyenoord poogde het duel te temporiseren en gaf lange tijd weinig weg. Dik tien minuten voor tijd bleek een Almelose hoekschop echter opnieuw een valkuil voor de Rotterdammers. Opnieuw was het Rossmann die veel te veel ruimte kreeg en, ditmaal met zijn voet, Bijlow wist te passeren. De marge was dus weer teruggebracht tot één treffer, waardoor een spannende slotfase in het verschiet leek te liggen.

Feyenoord hield haar hoofd echter koel en had zelfs weer op een grotere voorsprong kunnen komen. Een slim schot van ver van de voet van Berguis werd door Blaswich maar nét onschadelijk gemaakt en Larsson was alert op de rebound na een schot van Senesi. Blaswich stond evenwel goed te keepen en dus bleef de marge klein. Met zes minuten blessuretijd werd het nog even zweten voor de manschappen van Dick Advocaat, maar gescoord werd er niet meer. Feyenoord klimt met de 2-3 zege in ieder geval tot zondagmiddag over PSV heen.

Opstellingen en beoordelingen:*
Heracles: Janis Blaswich 6.5; Tim Breukers 5, Maximilian Rossmann 6.5, Mats Knoester 5.5, Jeff Hardeveld 6; Orestis Kiomourtzoglou 5.5, Alexander Merkel 6.5 (76. Mo Osman -), Mauro Junior 6; Silvester van der Water 5.5, Cyriel Dessers 4 (61. Adrián Szöke 6), Jeremy Cijntje 6 (79. Joey Konings -)

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Lutsharel Geertruida 5.5, Eric Botteghin 6.5, Marcos Senesi 6.5, Tyrell Malacia 6; Leroy Fer 6, Jens Toornstra 6.5, Orkun Kökçü 5.5 (83. Rick Karsdorp -); Steven Berghuis 7, Nicolaï Jørgensen 5.5 (76. Luciano Narsingh -), Luis Sinisterra 6.5 (72. Sam Larsson -)

Man of the Match: Justin Bijlow

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020

  3. maandag 17 februari 2020