RKC verliest ook van VVV en ziet de zorgen groeien

RKC verliest ook van VVV en ziet de zorgen groeien

25 januari 2020 – RKC heeft zaterdagavond met 1-2 verloren van naaste concurrent VVV-Venlo. Het is de tweede nederlaag in een degradatieduel in zes dagen (2-0 verlies bij ADO Den Haag). De Waalwijkers speelden een goede eerste helft en kwamen verdiend op voorsprong door Emil Hansson. In de tweede helft werd het veldspel slechter en dat gaf de bezoekers hoop. Die sloegen twee keer toe via Jonathan Opoku en Oussama Darfalou.RKC Waalwijk en VVV-Venlo beleven een moeilijk seizoen in de Eredivisie. Vóór de aftrap in het Mandemakers Stadion was het verschil op de ranglijst vijf punten. VVV was de nummer zestien en RKC de nummer achttien. In de eerste wedstrijd van het seizoen stonden deze ploegen in Venlo tegenover elkaar. Toen kwam RKC al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong en had het kans op meer. VVV boog de achterstand in de tweede helft echter volledig om en won uiteindelijk met 3-1.

De eerste helft in Waalwijk had verdacht veel weg van de eerste helft in Venlo vorig jaar. RKC controleerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut en kwam na een kwartier op voorsprong. Het was een treffer van Emil Hansson, die op huurbasis overkwam van Hannover 96 en vorig seizoen ook het shirt van RKC droeg. De Noor kreeg de bal in een overvol strafschopgebied tot twee keer toe voor de voeten en haalde doeltreffend uit: 1-0. RKC behield de controle zonder écht heel gevaarlijk te worden. Dat lag ook aan het zeer zwakke veldspel van de bezoekers uit Limburg.

VVV speelde een beroerde eerste helft, waarin het tot de 43e minuut geen enkele keer op doel schoot. De eerste kans van de wedstrijd was daarentegen wel meteen een hele grote: Jerome Sinclair gaf de bal goed voor op Peter Van Ooijen, die vervolgens zijn kopbal over het doel getikt zag worden door RKC-goalie Etienne Vaessen. Luttele seconden later probeerde Sinclair het zelf met een afstandsschot, en opnieuw stond Vaessen goed op zijn post.

Aanvankelijk leek het spelbeeld van de eerste helft door te werken naar de tweede helft. VVV kon de weg naar het Waalwijkse doel maar moeilijk vinden en RKC ondervond dus weinig weerstand. Na een klein uur spelen kregen de Venlonaren echter de tweede grote kans van de wedstrijd. Een voorzet van Sinclair komt terecht bij de Vitesse-huurling, die vervolgens van dichtbij hoog over schiet. Het was het begin van een kleine opleving van de Limburgers. Niet veel later kon de net ingevallen Danny Post namelijk vrij uithalen, zijn schot werd echter gekraakt.

RKC werd enigszins teruggedrongen en moest bijna de gelijkmaker incasseren toen Darfalou recht op Vaessen af kon lopen. De spits faalde echter in de afronding en vervolgens kregen Sinclair en invaller John Yeboah de bal er ook niet in. Aan de andere kant mocht Clint Leemans op een mooie plek aanleggen voor een vrije trap, die raakt echter een verdediger van VVV. Het spel van RKC was beduidend minder in de tweede helft en VVV begaf zich steeds vaker op de helft van de Brabanders. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker via Jonathan Opoku. Hij kon eenvoudig doorlopen in het Waalwijkse strafschopgebied en schoot de bal vervolgens achter Vaessen.

Door de goal was het geloof in een goede afloop bij VVV helemaal terug. Het wilde meer én kreeg ook meer. Darfalou troefde Stefan Velkov af, omspeelde Vaessen en schoof vervolgens koeltjes de 1-2 in het doel.

Het Waalwijkse verzet was gebroken en net als in eerder dit seizoen in Venlo boog VVV een 1-0 achterstand tegen RKC om naar een voorsprong. De Waalwijkers verliezen dus opnieuw in een kelderkraker en het gat met de veilige zestiende plaats is inmiddels opgelopen tot acht punten. VVV doet daarentegen uitstekende zaken en wipt in de stand over ADO Den Haag heen, het komt op een totaal van negentien punten.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6.5; Fabian Sporkslede 6, Hans Mulder 6, Stefan Velkov 6, Saïd Bakari 6; Richard van der Venne 6, Tijjani Reijnders 6, Clint Leemans 6 (86. Darren Maatsen -); Silla Sow 6.5, Mario Bilate 6 (72. Mario Bilate 6), Emil Hansson 6.5

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 5.5; Tobias Pachonik 5.5, Nils Röseler 5.5, Christian Kum 5.5, Roel Janssen 5.5; Simon Janssen 5.5 (87. Stan van Dijck -), Lee Cattermole 5.5 (57. Danny Post 6), Peter van Ooijen 6 (67. John Yeboah 6); Jonathan Opuku 6.5, Oussama Darfalou 6.5, Jerome Sinclair 6

Man of the match: Oussama Darfalou

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020

  3. maandag 17 februari 2020