AZ wint nipt bij Heerenveen op emotionele avond

AZ wint nipt bij Heerenveen op emotionele avond

25 januari 2020 – AZ heeft op bezoek bij sc Heerenveen een nipte zege geboekt: 1-2. De Alkmaarders kwamen voor rust op voorsprong, maar zagen de thuisploeg na de theepauze langszij komen. Drie minuten later was het Myron Boadu die, na later bleek, de winnende treffer voor zijn rekening nam en AZ eindelijk de eerste competitiezege in het nieuwe decennium bezorgde.Voorafgaand aan het duel vond er een indrukwekkende minuut stilte plaats ter nagedachtenis aan Chris de Wagt. De 34-jarige oud-profvoetballer en jeugdtrainer van de Friezen overleed onlangs op 34-jarige leeftijd. De Wagt was al langere tijd ziek. "Als hij het ziet, hoop ik dat hij van ons gaat genieten", zei een emotionele Johnny Jansen voor aanvang van de wedstrijd.

De eerste mogelijkheid was na zes minuten voor Dani de Wit. Zijn schot werd echter gevangen door Heerenveen-doelman Warner Hahn. AZ werd daarna iets beter, maar grote kansen bleven uit. Na een kleine twintig minuten loste Joey Veerman een schot, maar hij trof daarbij het lichaam van teamgenoot Jens Odgaard.

Na ruim een half uur was het Oussama Idrissi die een actie liet volgen met een schot, maar die inzet ging meters naast het doel. Enkele minuten later was het plots wel raak. Heerenveen-verdediger Sven Botman wilde een geblokt schot van Boadu met een omhaal wegwerken, maar miste de bal volledig. De Wit kreeg de bal voor zijn voeten en pakte het cadeautje van dichtbij uit: 0-1. Op slag van rust was AZ dicht bij de 0-2, maar uit een hoekschop belandde de bal op het dak van het doel.

Ook de eerste mogelijkheid na rust was voor de Alkmaarders. Boadu speelde zich in de zestien knap vrij, maar Hahn had een prima redding op het schot van dichtbij. De doelman plukte ook een inzet van Thomas Ouwejan uit het doel. Dat wierp zijn vruchten af, aangezien Heerenveen ruim twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Hicham Faik zette Chidera Ejuke alleen voor Marco Bizot en de Nigeriaan faalde niet: 1-1.

Die stand bleef echter niet lang op het bord staan, aangezien Boadu zo'n drie minuten later het net wél trof. De spits kreeg de bal uit een corner ietwat ongelukkig voor zijn voeten, maar dat deerde hem begrijpelijkerwijs niet. Boadu schoot de bal van dichtbij hard in het dak van het doel en zette de runner-up in de Eredivisie zodoende weer op voorsprong.

Heerenveen, met winterse aankoop Runar Espejord op dat moment al in de ploeg voor Jens Odgaard, probeerde in de slotfase van het duel nog wel wat te forceren, maar daar slaagden de Friezen niet in. Invaller Alen Halilovic was nog het dichtst bij een treffer, maar diens schot ging net over het doel. AZ verkleint het gat naar Ajax weer tot drie punten, de Amsterdammers komen zondag in actie op bezoek bij FC Groningen.

Opstellingen en beoordelingen*:
sc Heerenveen:
Warner Hahn 7; Sherel Floranus 6,5, Sven Botman 5,5, Ibrahim Dresevic 6, Ricardo van Rhijn 5,5; Joey Veerman 6,5, Hicham Faik 6,5 (68. Jordy Bruijn 5,5), Rodney Kongolo 6,5 (83. Alen Halilovic -); Chidera Ejuke 6,5, Jens Odgaard 6 (62. Runar Espejord 5,5), Mitchel van Bergen 5,5

AZ: Marco Bizot 6,5; Thomas Ouwejan 6,5, Stijn Wuytens 6, Ron Vlaar 7, Jonas Svensson 6,5; Teun Koopmeiners 7, Fredrik Midtsjo 6 (90. Jordy Clasie -), Dani de Wit 6,5; Oussama Idrissi 5,5 (85. Ramon Leeuwin -), Myron Boadu 7, Calvin Stengs 6,5

Man of the Match: Myron Boadu
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020