Mourinho baalt niet na late replay met Tottenham

Mourinho baalt niet na late replay met Tottenham

25 januari 2020 – José Mourinho kan leven met de replay in de FA Cup. De Portugese manager van Tottenham Hotspur zag dat zijn ploeg op het laatste moment een tegengoal kreeg tegen Southampton en zo niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel in de vierde ronde van het Engelse bekertoernooi.En dat betekent een replay. "Zo is het. Het is beter om gelijk te spelen dan dat we helemaal uit het toernooi werden geknikkerd", vindt Mourinho in gesprek met de BBC. Hij sprak van een moeilijk duel op St. Mary's, waar Southampton stug partij bood. "Zij speelden heel direct en agressief voetbal. Zij kozen hun sterkste team en speelden voor hun laatste kans op een prijs. En dat is de manier om de competitie te respecteren."

Welke club er door gaat naar de vijfde ronde, is nog even afwachten. Mourinho denkt wel dat clubs het bekertoernooi serieuzer zijn gaan nemen. "Ik geloof dat er een gigantisch aantal Premier League-clubs naar de volgende ronde gaat. Het verlangen om de beker te winnen is even groot voor iedereen."

Eriksen
Over het naderende vertrek van Christian Eriksen wilde Mourinho niets kwijt, behalve dat de Deen zich volgens de Portugees als een volwaardig prof heeft gedragen. "En daar laat ik het bij. Tottenham is de laatste partij die te verwijten valt dat Eriksen op 25 januari nog niet vertrokken is."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020