Spurs incasseert in slotfase replay tegen Southampton

Spurs incasseert in slotfase replay tegen Southampton

25 januari 2020 – Tottenham Hotspur heeft zich in de vierde ronde van de FA Cup niet kunnen ontdoen van Southampton. Op St. Mary's hadden de Londenaren lange tijd veel moeite met de bezoekers, leek Heung-Min Son na een uur spelen de redder in het bekertoernooi, maar maakte de thuisploeg vlak voor tijd gelijk: 1-1.

De meest opvallende afwezige was Christian Eriksen. De Deen reist maandag af naar Milaan om de medische keurig bij Internazionale te ondergaan en zag daarom niet bij de wedstrijdselectie. Met Gedson Fernandes haalde Spurs al een middenvelder ter vervanging naar Londen.

In het gelijkopgaande duel werd de Koreaan Son de gevierde man. De buitenspeler schoof raak en gaf de ploeg José Mourinho weer eens wat te juichen. De club leek wraak te nemen voor de nederlaag tijdens hetzelfde affiche (1-0), op nieuwjaarsdag. Totdat Soufiane Boufal de stand drie minuten voor tijd op 1-1 bracht. Daardoor wacht er een replay in Londen.

Newcastle United - Oxford United: 0-0
Een stunt van jewelste vond er plaats op St. James' Park. Daar wist Oxford United, een subtopper uit de League One, Newcastle Unitud op 0-0 te houden. Ook voor hen wacht er dus een replay, die Oxford in eigen stadion mag afwerken.

gerelateerd