Veel werk aan winkel voor Barcelona; verlies bij Valencia

25 januari 2020, 17:59   Bijgewerkt: 25 januari 2020, 18:30

Een onthutsend zwak FC Barcelona heeft het uitduel bij Valencia (2-0) kansloos verloren. De Catalanen, waar Frenkie de Jong deelde in de malaise, maakten geen moment aanspraak op een resultaat en werden op inzet en felheid afgetroeft door de subtoppers. 

Frenkie de Jong begin onder leiding van Quique Setién voor het eerst in de basiself van Barcelona tijdens een competitieduel met de nieuwe coach langs de lijn. Jasper Cillessen ontbrak in de selectie van Valencia. De doelman kampt met blessureleed.

Het was niet de openingsfase van Gérard Pique, net als dat van heel Barcelona. De ervaren Spanjaard veroorzaakte een penalty en schoot pardoes een bal bijna in het eigen doel. Gelukkig voor hem keerde Marc-André ter Stegen de pingel van Maxi Gómez. De Uruguayaan raakte enkele minuten later via de handschoenen van Ter Stegen ook nog de lat. Het spel van Barcelona liet niet voor het eerst dit seizoen te wensen over. De futloosheid op met name het middenveld en het vele balverlies zorgde ervoor dat de Catalanen geen kans creëerde in de eerste helft.

Na rust kwam het Barcelona meteen duur te staan. Een schot van Gómez werd door Jordi Alba van richting veranderd en plofte binnen. Ook na de 1-0 kwam Barcelona niet verder dan een rollertje van De Jong. Messi, lange tijd onzichtbaar, was met een stift op het dak van het doel nog het meest dichtbij. Het toch alsmaar wankelende Barcelona incasseerde een kwartier voor tijd echter de definitieve nekslag: Gómez tikte de bal volledig vrijstaand binnen. En het was niet onverdiend te noemen.

De nederlaag zorgt ervoor dat Real Madrid een voorsprong van drie punten kan pakken en de koppositie kan overnemen. En het toont aan dat Setién nog veel werk te verrichten heeft bij de Catalanen. Valencia klimt naar de vijfde plaats in La Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen