Buijs had te hoge verwachtingen: "Ik durfde straat niet meer op"

Buijs had te hoge verwachtingen: "Ik durfde straat niet meer op"

25 januari 2020 – Als Danny Buijs de tijd kon terugspoelen, had hij zaken als trainer van FC Groningen anders aangepakt. Ruim anderhalf jaar geleden werd hij als jonge trainer voor de leeuwen gegooid. "Mijn verwachtingspatroon lag bijvoorbeeld veel te hoog", stelt Buijs vast."Je hebt een droomplaatje voor ogen. Maar ik was niet realistisch genoeg", zegt de 37-jarige oefenmeester in het Algemeen Dagblad. "FC Groningen voetbalt niet structureel meer in de top-zeven, het is de laatste jaren een middenmoter geworden." Buijs kreeg zijn verwachtingen in z'n eerste seizoen als een boemerang terug. "We stonden na tien wedstrijden op vier punten. Man, dan voel je je heel klein hoor. Ik durfde de straat niet eens meer op. In de supermarkt keek ik omlaag."

Buijs voelt zich enorm verantwoordelijk."De meerderheid van de mensen die ik tegenkwam, was positief. Zij steunden me en waren enthousiast. Maar daardoor voelde ik me nóg lulliger. Want ik was de trainer die met hún club achttiende stond. Ik schaamde me kapot."

Lees ook: Buijs denkt voor duel met Ajax aan jeugdspeler in basis Groningen

Contractverlenging
Ondanks de matige start, is Groningen tevreden met hun trainer. Volgens het AD staat de trainer op het punt zijn contract met twee jaar te verlengen. Buijs zit dan ook op z'n plek. "Het lastige is... Dat is misschien ook wel het gebrek aan ervaring als trainer. Ik maak mezelf nog steeds onnodig druk, ben ergens toch nog onzeker. Ik las onlangs dat Diego Simeone na elke nederlaag denkt dat hij ontslagen kan worden. Dat heb ik ook. Soms maak ik mezelf gek. Dat zit toch in je DNA, denk ik. Omdat je zo'n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Omdat je niet met Groningen in de middenmoot wilt voetballen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020