Maduro komend half jaar assistent-bondscoach Oranje onder 18

Maduro komend half jaar assistent-bondscoach Oranje onder 18

25 januari 2020 – Hedwiges Maduro is komend half jaar assistent-bondscoach van Oranje onder 18. De voormalig middenvelder gaat Mischa Visser assisteren. In zijn nog prille trainersloopbaan assisteerde hij eerder Erwin van de Looi bij Jong Oranje. "Ik ben bezig met mijn UEFA B-opleiding en dit past daar goed bij", aldus de 34-jarige Maduro.De voormalig speler van onder andere Ajax, FC Groningen en Valencia treft bij Onder 18 de lichting die afgelopen zomer de halve finale bereikte op het WK onder 17. "Bij Oranje onder 18 moet de omslag gemaakt worden van ontwikkeling naar presteren. Bij Onder 17 kregen alle spelers speelminuten, bij Onder 18 laten we alleen de besten spelen", laat Maduro weten aan FOX Sports.

Voor de spelers breekt een cruciale fase aan. "De talenten komen op een punt in hun carrière dat ze moeten gaan doorbreken. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander. Sommigen zitten er middenin, zoals Hansen en Ünüvar. Het is een heel mooi proces om mee te maken. Vanuit mijn ervaring kan ik de jongens helpen en zij helpen mij weer om te ontwikkelen als trainer."

Zijn nieuwe functie blijft Maduro combineren met zijn werk als analist bij FOX Sports. "Ik weet welke talenten er aan zitten te komen. Ik zie veel jeugdwedstrijden en ik ken de jongens vaak persoonlijk al."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020