FC Groningen haalt jonge verdediger op bij Schalke 04

25 januari 2020, 11:47

FC Groningen heeft een nieuwe speler bij Schalke 04 weggehaald: verdediger Görkem Can (19) komt per direct over. De Duitse Turk tekende voor tweeënhalf seizoen, met optie voor nog eens twee jaar. Can geldt als aankoop voor de lange termijn. "Görkem is een linksbenige verdediger die bij voorkeur centraal, maar ook als linkervleugelverdediger, uit de voeten kan", licht technisch directeur Mark-Jan Fledderus toe.

"Dat zijn posities waarvoor veel clubs invulling zoeken. Met Görkem hebben wij voor een langere periode een zeer talentvolle speler aan ons weten te binden, die hier de mogelijkheid krijgt zich verder te ontwikkelen", vervolgt Fledderus op het clubkanaal van Groningen. "Hoewel hij per direct aansluit bij de eerste selectie is Görkem een speler voor de toekomst, met wie we geduld moeten hebben. We mogen niet van hem verwachten dat hij direct een basisspeler zal zijn, maar die potentie heeft hij zeker."

Can komt oorspronkelijk uit de opleiding van VfL Bochum. In de zomer van 2017 stapte hij over naar Schalke. Daar speelde de verdediger dit seizoen in het tweede. Groningen toonde afgelopen zomer ook al interesse in hem. Toen wilden die Königsblauen hem nog mee laten draaien bij het eerste. "Dat zegt wel iets over zijn kwaliteiten. Wij zijn heel tevreden dat het nu alsnog gelukt is om Görkem naar Groningen te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen