Welke alternatieven heeft Ajax om blessure Ziyech op te vangen?

Welke alternatieven heeft Ajax om blessure Ziyech op te vangen?

25 januari 2020 – De blessure van Hakim Ziyech zet Erik ten Hag voor een nieuwe puzzel. Hij kan de absentie van Ziyech op verschillende manieren opvullen, waaronder: Siem de Jong in de basis, schuiven door Lassina Traoré in de spits te zetten of Donny van de Beek terug op 'tien' brengen.Het Algemeen Dagblad zet de drie alternatieven op een rij. Siem de Jong in plaats van Ziyech betekent dat Ten Hag op andere posities niet hoeft te schuiven. Iets wat de oefenmeester het liefst zo min mogelijk doet. Ten Hag kan bij deze optie ook kiezen voor Jurgen Ekkelenkamp in plaats van De Jong.

Een tweede mogelijkheid is Dusan Tadic van de spitspositie naar die van Ziyech te halen. Lassina Traoré of Klaas-Jan Huntelaar kunnen in dat geval in de punt van de aanval spelen. Ook Quiny Promes kan naar 'tien' verhuizen, met dan Tadic als linksbuiten en Traoré of Huntelaar in de spits.

De derde optie is aanpassingen aanbrengen op het middenveld en Van de Beek op de plek van Ziyech zetten. Bij deze optie moet Ten Hag een nieuwe controlerende middenvelder inpassen. Hiervoor komen Carel Eiting en Razvan Marin in aanmerking.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020