FC Utrecht stuurt zwak ADO met kansloze nederlaag naar huis

FC Utrecht stuurt zwak ADO met kansloze nederlaag naar huis

24 januari 2020 – FC Utrecht heeft een tamelijk eenvoudige 4-0 zege geboekt op ADO Den Haag. In de eigen Galgenwaard had het geen kind aan het zeer zwak spelende ADO. Ondanks het grote veldoverwicht van de thuisploeg bleef het voor de rust bij één treffer door Kristoffer Peterson. Na rust liep het door treffers van Sean Klaiber (2x) en Gyrano Kerk met speels gemak verder weg van ADO. In de extra tijd miste John Goossens nog een penalty namens de bezoekers.John van den Brom moest zijn opstelling noodgedwongen omgooien. Willem Janssen en Joris van Overeem liepen blessures op in de midweekse bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven. Daardoor kon nieuwe aanwinst Kristoffer Peterson in de basis beginnen. Mark van der Maarel begon op de plek van Janssen, waardoor Leon Guwara als linksback startte.

Alan Pardew en zijn mannen begonnen allerminst goed aan de wedstrijd. In een 4-2-3-1 formatie was Lex Immers de diepste man en had Brighton & Hove Albion-huurling Tudor Baluta een basisplaats op het middenveld. De Hagenezen hadden eigenlijk vanaf de eerste minuut vrij weinig in te brengen en hadden vooral geen antwoord op de rappe buitenspelers van FC Utrecht.

Laurens de Bock kreeg als linksback opnieuw de voorkeur boven Aaron Meijers, maar werd volledig ondersteboven gespeeld door Gyrano Kerk. Simon Gustafson zag zijn eerste kans geblokt worden, maar even later was het dan alsnog raak. Peterson was even vrij van zijn directe tegenstander en vanuit een omschakelmoment schoot hij keurig de 1-0 binnen. De Zweed was voor rust nog dichtbij een tweede treffer na een prachtige solo, maar dat bleef het armoedige ADO nog bespaard. Met topscorer Tomas Necid op de bank loste de ploeg van Pardew in de eerste helft geen enkel schot op doel en mocht van geluk spreken dat het 'nog maar' 1-0 achterstond.

Met het inbrengen van Erik Falkenburg in de rust, moest Immers voorin meer ondersteuning krijgen. Echter, na tien minuten spelen in de tweede helft was het al 2-0. Sean Klaiber schoot van grote afstand raak na een korte corner, doelman Luuk Koopmans zag er daarbij bijzonder slecht uit. 

ADO bleef onmachtig en wist ook in de tweede helft eigenlijk geen enkele kans te creëren. Het probeerde enkel met lange ballen Immers te bereiken, maar die kon tegen een solide Utrecht-defensie geen potten breken. Een kwartier voor tijd counterde de thuisploeg zich naar een derde treffer. Een schitterende steekpass van invaller Jean-Christophe Bahebeck werd keurig afgerond door Kerk: 3-0. In de slotfase maakte Utrecht ook nog de vierde treffer. Na een aantal fraaie combinaties belandde de bal bij Klaiber en die tekende met een laag schot voor zijn tweede van de avond. Tot overmaat van ramp miste Goossens nog een penalty in de laatste minuut, waardoor ook Jeroen Zoet met een grote glimlach van het veld kon stappen.

Waar ADO vorige week tegen RKC Waalwijk al niet kon overtuigen, ging dat slechte spel vrijdagavond ook nog eens gepaard met een nederlaag. Pardew zal zich de nodige zorgen maken om het vertoonde spel. De nieuwe aanwinsten hebben inmiddels ruim een week achter de rug in de hofstad, maar zij weten ook maar weinig indruk te maken...

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Jeroen Zoet 7; Sean Klaiber 8, Justin Hoogma 7, Mark van der Maarel 6, Leon Guwara 6,5; Sander van de Streek 6, Simon Gustafson 7,5, Urby Emanuelson 6,5 (86. Tommy St. Jago -); Gyrano Kerk 7,5 (75. Vaclav Cerny -), Issah Abass 6, Kristoffer Peterson 7,5 (68. Jean-Christophe Bahebeck 6,5)

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 3,5; Dion Malone 4, Sam Stubbs 5, Shaquille Pinas 5,5, Laurens de Bock 4; Tudor Baluta 4, Danny Bakker 4,5 (68, Mick van Buren 5); John Goossens 4; Crysencio Summerville 4 (46. Erik Falkenburg 4,5), Lex Immers 4,5, George Thomas 4 (88. Aaron Meijers -)

Man of the Match: Sean Klaiber
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020