Spakenburg raakt twee dagen na duel met Ajax assistent kwijt

Spakenburg raakt twee dagen na duel met Ajax assistent kwijt

24 januari 2020 – Spakenburg moet twee dagen na het bekerduel met Ajax verder zonder assistent-trainer Chris de Graaf (32). Hij heeft zijn functie per direct neergelegd. "Het is een moeilijke beslissing geweest, maar ik kan het niet meer opbrengen om mezelf honderd procent te geven in de rol van assistent-trainer", licht de rechterhand van Eric Meijers toe.De Graaf was na het vertrek van John de Wolf kort interim-trainer. Met de aanstelling van Meijers ging De Graaf terug naar zijn eigenlijke functie. "Iedereen kent mijn ambitie. Van die interim periode als hoofdtrainer heb ik volop genoten", zegt de assistent op het clubkanaal van Spakenburg. "Het is me vervolgens zwaar gevallen om na die periode mezelf weer te schikken in de rol van assistent-trainer."

Al een tijdje was De Graaf bevangen door dat gevoel. "Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om per direct te stoppen. Mijn keuze staat los van de spelersgroep, die fantastisch is en ook los van hoofdtrainer Eric Meijers, die een assistent verdient die z'n volledige ziel en zaligheid erin steekt", aldus De Graaf, die het bekerduel in de Johan Cruijff ArenA nog wel meemaakte.

Direct na de wedstrijd in Amsterdam kondigde speler Argjend Selimi meteen aan te stoppen. Hij maakte tot zijn grote woede tegen Ajax geen minuten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020