Klopp tevreden over aankoop Minamino: "Dit was een super start"

Klopp tevreden over aankoop Minamino: "Dit was een super start"

24 januari 2020 – Takumi Minamino maakte donderdagavond zijn Premier League-debuut voor Liverpool. De aanvaller kwam deze winter over van RB Salzburg en kwam in het duel met Wolverhampton Wanderers na een half uur in het veld voor de geblesseerde Sadio Mané. Trainer van The Reds Jürgen Klopp was tevreden over de inbreng van de Japanner.Minamino speelde al wel voor Liverpool in de FA Cup, maar maakte tot donderdagavond nog geen minuten in de Premier League. "Dit is een hele grote stap voor hem. Het is knap hoe zich als nieuwe speler heeft laten zien. Het is altijd moeilijk om in zo'n wedstrijd in te vallen", sprak de Duitser via de officiële clubkanalen. "Hij vocht geweldig en liep gaten dicht. Dit was een super start voor hem."

Minamino kwam in januari bij de club en maakte in zijn eerste weken de nodige indruk op Klopp. "Hij is precies de spelers die wij verwachtte. Hij is een super, super persoon en een geweldige speler. Donderdagavond zagen we zijn kwaliteiten. Hij viel in en liet zien klaar te zijn voor het gevecht. Voor hem is het nog steeds een nieuwe omgeving, hij moet nog wennen aan de tactiek. We zijn blij dat hij een van ons is", besluit de manager.

Liverpool won de wedstrijd tegen Wolves met 1-2 en staat daardoor nog altijd ongeslagen bovenaan in Engeland. Achtervolger Manchester City staat op zestien punten van de ploeg van Klopp. Dit weekend staat het FA Cup-duel met Shrewsbury Town op het programma.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020