Groenendijk reageert op vertrek: "Nooit geld uit China gehad"

Groenendijk reageert op vertrek: "Nooit geld uit China gehad"

24 januari 2020 – Alfons Groenendijk stapte in december vorig jaar op bij ADO Den Haag en heeft zich vrijdagmiddag voor het eerst uitgelaten over zijn vertrek bij de club. De trainer voelde zich genoodzaakt om op te stappen om een signaal aan de club af te geven, terwijl hij de laatste weken met verbazing heeft gekeken naar de activiteit van ADO op de transfermarkt. "Ik heb uit China nooit geld gekregen voor versterkingen", zei hij.Groenendijk was vier jaar lang trainer bij ADO Den Haag en was tot zijn vertrek de langst zittende trainer in de Eredivisie. Onder druk van de slechte prestaties gooide hij uiteindelijk zelf de handdoek in de ring. "Ik heb een signaal willen geven dat het nu menens is met de club. Misschien gebeurt er dan wel wat en worden mensen wakker. Bovendien had ik al meerdere malen bij de directeur aangegeven dat het echt, maar dan ook écht niet meer kon op deze manier. Er moest concurrentie en kwaliteit bij in de groep. We hebben alles geprobeerd als staf, elke dag", sprak de trainer in gesprek met Omroep West.

Alan Pardew werd de opvolger van Groenendijk en hij kreeg deze winter maar liefst zes versterkingen. En dat deed de wenkbrauwen van de opgestapte trainer flink fronsen. "Het verbaast me dat er nu wel geld is. Ik heb die signalen nooit gekregen. Heb er vaak om gevraagd, in de zomer al, want de groep die we hadden moest echt op de schop. De selectie hadden we de afgelopen seizoenen echt uitgeknepen en belangrijke spelers waren vertrokken. Maar in plaats van dat we konden investeren in de selectie, kreeg ik te horen dat er geen budget was en dat er zelfs zes ton van af ging."

Rol van Chinese aandeelhouders
Groenendijk liet zich, voordat hij opstapte bij ADO, kritisch uit op de Chinese aandeelhouders en dat heeft volgens hemzelf wel meegespeeld in zijn vertrek. "Wij hebben nooit geld gekregen voor versterkingen, omdat er wel het nodige gebeurd is met China. Ik heb boze mails gehad van de Chinese eigenaar Hui Wang. Het is daar gewoon een andere cultuur, daar moet je in geloven of niet. Er is een nieuwe directeur gekomen, maar de tentakels vanuit China gaan steeds dieper de club in. Dat merk ik binnen alle geledingen binnen ADO. En er zitten nu ook mensen bij ADO die via allerlei omwegen toch weer binnenkomen, die eerst honderd procent tegen China waren en er nu weer volledig in mee gaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020