SC Heerenveen duidelijk geen voorstander van komst BeNeLiga

24 januari 2020, 17:22

SC Heerenveen keurt de BeNeLiga af. Volgens voorzitter Cees Roozemond zitten supporters niet te wachten op uitwedstrijden in België. Uit een deze week gepresenteerd onderzoek van Deloitte is gebleken dat clubs meer financiële voordelen hebben bij een gezamenlijke competitie.

Namens Nederland voeren Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht het overleg. Heerenveen behoort niet tot die delegatie, maar maakt wel kans op toetreding tot de BeNeLiga. "Ik heb dit onderzoek nog niet gezien. Maar welke Heerenveen-fan zit te wachten op een wedstrijd tegen Moeskroen?", vraagt Roozemond zich af in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik betwijfel of zo'n nieuw model bestaansrecht heeft. Veel collega's van andere clubs denken er net zo over."

Lees meer: BeNeLiga weer stap dichterbij: onderzoek gaat nieuwe fase in

Het onderzoek naar de BeNeLiga gaat desalniettemin een volgende fase in. Daarin wordt de haalbaarheid bekeken. Roozemond denkt dat het allemaal niet zover komt. Hij ziet wel andere manieren voor Nederlandse clubs om financieel stappen te maken. "Bijvoorbeeld door het tv-contract met FOX, dat in 2025 afloopt, open te breken. Ik ga ervan uit dat de Eredivisie, inclusief Ajax, Feyenoord en PSV, altijd blijft bestaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen