Fraser beducht voor Fortuna Sittard: "Vervelend te bespelen"

Fraser beducht voor Fortuna Sittard: "Vervelend te bespelen"

24 januari 2020 – Een belangrijke periode breekt aan voor Sparta Rotterdam. De komende weken treffen de Rotterdammers louter clubs uit het rechterrijtje, te beginnen met Fortuna Sittard. Die club komt zaterdagavond op bezoek op Het Kasteel. Een vervelende tegenstander, vindt Henk Fraser.Hij keek midweeks naar de bekerwedstrijd tussen Fortuna en Feyenoord. Die werd in de tweede helft vanwege dichte mist gestaakt. "Het is niet leuk kijken naar zo'n mistwedstrijd. En dat het ook geen leuke wedstrijd was, geeft meteen aan dat Fortuna een heel vervelend te bespelen tegenstander is. Zij moeten en wij willen heel graag. Zij willen het gat dichten, wij willen het groter maken. Dat kan een ander soort druk geven", zegt de trainer tegen RTV Rijnmond.

Sparta was vorige week dicht bij een stunt tegen Ajax, maar verloor ondanks een sterke tweede helft met 2-1. "Je moet heel realistisch naar de wedstrijd kijken: voor rust hebben we een aantal dingen goed gedaan, maar Ajax heeft zoveel kwaliteit dat je het geluk moet hebben dat zij een mindere dag hebben of de kansen niet afmaken. Dat was in deze wedstrijd zo. Dat neemt niet weg dat we organisatorisch uitstekend stonden. Tegen een ploeg als Ajax kan je bijna niet voorkomen dat je kansen weggeeft", blikt Fraser nog even terug.

Hij kon in Amsterdam geen beroep doen op spelmaker Bryan Smeets, die mogelijk ook komend weekend nog niet inzetbaar is. "Hij zit er dicht tegenaan. We moeten nog kijken hoe dat ervoor staat."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020