Officieel: Vitesse gaat alsnog aan de haal met Tronstad

Officieel: Vitesse gaat alsnog aan de haal met Tronstad

24 januari 2020 – Vitesse is er alsnog in geslaagd Sondre Tronstad naar Arnhem te halen. De 24-jarige middenvelder tekende vrijdagmiddag een contract voor drieënhalf seizoen, zo meldt Vitesse. De Noor komt over van Haugesund, dit seizoen in de Europa League nog tegenstander van PSV. Voor Vitesse is het de eerste winterse aanwinst.In een eerder stadium ving Vitesse nog bot bij Haugesund. Met het vertrek van Keisuke Honda en de blessure van Navarone Foor is het middenveld van de Arnhemmers behoorlijk uitgedund. Daarom klopte de club opnieuw aan bij de Noorse club. "We volgden Sondre al een lange tijd. Hij is een intelligente en controlerende middenvelder, met een ijzersterke wedstrijdmentaliteit. Hij werkt keihard, maar is ook in de opbouw van waarde", licht technisch directeur Marc van Hintum toe op het clubkanaal van Vitesse. "We zijn extra blij met het binnenhalen van Sondre, omdat we nu ook de nummer zes positie dubbel bezet hebben."

De middenvelder speelde een goed seizoen bij Haugesund, voor wie hij in totaal 137 officiële duels speelde. Eerder speelde hij bij IK Start Kristiansand en stond onder contract bij Huddersfield Town. In de Europa League speelde hij ditmaal tweemaal tegen PSV. "Ik kan niet wachten om aan te sluiten en mij op het veld te laten gelden. De eerste kennismaking met de club en de mensen is heel positief. Ik ben ook al in Arnhem gaan rondkijken en dat ziet er als een fijne en mooie stad uit. De manier van spelen in de Eredivisie ligt mij heel erg. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en ga er alles aan doen om mij in te zetten voor de geel en zwarte kleuren."

Tronstad sluit direct aan bij de selectie van Vitesse. Voor het competitieduel van zondag met FC Emmen is hij nog niet speelgerechtigd.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020