PSV moet door na bekerblamage: "De fase van praten is voorbij"

PSV moet door na bekerblamage: "De fase van praten is voorbij"

24 januari 2020 – De klap van de smadelijke bekernederlaag tegen NAC Breda (2-0) dreunt nog door in Eindhoven, maar veel tijd om te treuren heeft PSV niet. Zondag wacht immers de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De vraag is: hoe moet het nu verder met PSV? In zijn vooruitblik op het komende duel probeerde trainer Ernest Faber vrijdag een antwoord op die vraag te geven. Daarbij spaarde hij zijn spelers niet.Allereerst werd er tijdens het persmoment uiteraard teruggeblikt op de wedstrijd van donderdag. "Het was PSV-onwaardig, dat ijkt me duidelijk. We moeten weerbaarder zijn als het tegenzit, daarvoor zitten we bij PSV. Het verval is veel te groot. Als het tegenzit, vechten we meer tegen onszelf dan met elkaar. De fase van praten is voorbij moeten we laten zien wat wee kunnen. Dat hebben we eerder in het seizoen en in Qatar (trainingskamp, red.) gedaan."

Tegen FC Twente aast Faber op eerherstel. "We moeten ons revancheren voor de wanprestatie van gisteren. Als PSV zijn we het verplicht om zondag een goede wedstrijd neer te zetten", stelt de trainer, die vindt dat de selectie voldoende talent herbergt. "Maar daarmee kom je er niet. Het gaat om de juiste spelers. Dat zijn degenen die het onvoorwaardelijke in zich hebben om tot een prestatie te komen. Als je voorwaarden stelt aan de samenwerking, dan ga je nooit resultaten halen. De juiste spelers is niet hetzelfde als de beste spelers."

Faber lijkt voornemens maatregelen te nemen en wijzigingen door te voeren, maar liet niet weten wie hij eventueel gaat slachtofferen. Mogelijk krijgt Lammers, die donderdag zijn rentree maakte, een kans in de basis. "Sam is fit, traint goed, schiet alle ballen erin op training, heeft zelf veel zelfvertrouwen en is klaar om te spelen. Dat zijn spelers waar je graag op voortborduurt."

Tegen NAC miste Faber bij zijn spelers de trots om voor PSV te spelen. "Ik verwacht meer dan ik gisteren heb gezien", aldus de trainer, die erkent dat de spelersgroep naast strijdbaar ook behoorlijk teleurgesteld is na donderdag. "We vochten nog om een prijs, maar zijn uitgeschakeld. Topsport is heel hard, maar we moeten verder en er zondag weer staan."

Topoverleg
Faber gaat later op de vrijdag om tafel met algemeen directeur Toon Gerbrands, technisch directeur John de Jong en adviseur Guus Hiddink. Daarin zal hij zijn bevindingen delen over de huidige selectie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020