Spitsenprobleem Heerenveen voorbij: Odgaard speelt tegen AZ

Spitsenprobleem Heerenveen voorbij: Odgaard speelt tegen AZ

24 januari 2020 – SC Heerenveen heeft Jens Odgaard weer terug. De spits moest door een blessure de laatste drie duels aan zich voorbij laten gaan. Zijn rentree betekent dat Jordy Bruijn weer op de bank belandt. De Friezen ontvangen zaterdagavond AZ in het Abe Lenstra Stadion.Bruijn, van nature een middenvelder, speelde zaterdag tegen Feyenoord en woensdag in de beker tegen Willem II als spits. "Dit was voor hem een ongewone positie waar hij noodgedwongen terecht gekomen is", vertelt trainer Johny Jansen op het clubkanaal van Heerenveen. "Hij heeft niet veel op deze positie kunnen trainen, maar naar mijn idee heeft hij het keurig gedaan."

Deze transferperiode haalde Heerenveen met Runar Espejord ook nog een nieuwe spits. "Hij wordt stap voor stap beter maar heeft ook lange tijd niet zoveel kunnen doen. Eigenlijk komt hij uit een soort zomerstop. Het herstel van Jens is echter voorspoedig verlopen. Of hij morgen al negentig minuten kan spelen gaan we nog zien, maar in de fysieke arbeid die hij tot nu toe moet leveren ziet het er prima uit."

Odgaard voor Bruijn is voor het duel met AZ de enige wijziging die Jansen doorvoert. Zijn elftal kan tegen de Alkmaarders z'n borst natmaken. "Het is een echt goed voetballend team en dat laten ze bijna elke wedstrijd wel zien. Wij zullen heel goed moeten verdedigen en vanuit daar moeten kijken of we goed kunnen counteren om uiteindelijk ook voetballend echt mee te kunnen doen. Ik hoop dat het een aantrekkelijke wedstrijd wordt waarin we het publiek kunnen vermaken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020