Strieder meteen in de basis bij PEC Zwolle: "Hij houdt het simpel"

Strieder meteen in de basis bij PEC Zwolle: "Hij houdt het simpel"

24 januari 2020 – Hij loopt nog maar enkele dagen rond bij zijn nieuwe club, maar Rico Strieder zal aankomend weekend direct in de basis starten bij PEC Zwolle. Dat maakt trainer John Stegeman bekend in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II. Strieder verdrijft Dean Huiberts uit de basis."Als wij de bal hebben is hij echt bezig om de restverdediging te organiseren. En hij houdt het heel erg simpel; hij speelt bijna nooit de bal naar de verkeerde kleur. Dat is ook een kunst", licht Stegeman in gesprek met RTV Oost toe waarom hij er direct voor kiest om Strieder in de basis te zetten.

"Met Pelle Clement en Huiberts heb je twee jongens die niet heel erg bezig zijn met het verdedigende aspect, maar meer in de volgende fase willen komen en willen voetballen", vervolgt Stegeman, die op het middenveld niet plek heeft voor Strieder én Huiberts. "Maar Dean is een jonge, uitstekende speler en ik zie heel veel potentie in hem, dus ik laat hem nu zeker niet vallen als een baksteen."

PEC hield in de vorig speelronde een punt over aan de ontmoeting met FC Utrecht (3-3). De Zwollenaren hebben zich een week kunnen voorbereiden op het duel van zaterdag. Willem II niet: de Tilburgers speelden midweeks in de KNVB Beker honderdtwintig minuten tegen sc Heerenveen en verloren na penalty's. "Ze hebben 120 minuten in de benen. We moeten zorgen dat we er een veldslag van maken", besluit Stegeman.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020

  3. maandag 17 februari 2020