Fortuna op bezoek bij Sparta: "We doen weinig voor elkaar onder"

Fortuna op bezoek bij Sparta: "We doen weinig voor elkaar onder"

24 januari 2020 – Fortuna Sittard vervolgt zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, één van de vele concurrenten in de strijd tegen degradatie. De Limburgers veroverden tot nu toe vier punten minder dan de promovendus, die zijn punten vooral in de eerste fase van het seizoen pakte. Sjors Ultee ziet kansen voor zijn ploeg op Het Kasteel."Het is een geslepen ploeg, met veel ervaring. Het tegenovergestelde van ons. Zij met de bekendere, wat oudere voetballers en wij met meer onbekende jongere spelers. Maar op de ranglijst ligt het dicht bij elkaar. We doen weinig voor elkaar onder", blikt Ultee in gesprek met De Limburger vooruit naar de wedstrijd.

Hoewel Fortuna in Sparta directe concurrent treft, vindt de Fortuna-trainer de aankomende wedstrijd even belangrijk als alle andere wedstrijden. "De cruciale fase is immers nog niet aangebroken. Tot een wedstrijd of vier à vijf voor het einde richten wij ons op het aantal punten. Dat moeten er uiteindelijk 35 worden. Wel is het zo dat Sparta een mooie kans is om dichter bij dat aantal te komen."

Fortuna Sittard staat op negentien punten uit negentien wedstrijden. De voorsprong op nummer zestien en zeventien ADO Den Haag en VVV-Venlo bedraagt slechts drie punten. Hekkensluiter RKC Waalwijk heeft acht punten minder.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020

  3. maandag 17 februari 2020