AZ strikt jeugdspeler Buurmeester, Utrecht laat Brinkman gaan

24 januari 2020, 13:05

Zico Buurmeester heeft bij AZ zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De zeventienjarige middenvelder ligt tot medio 2022 vast in Alkmaar. Waar AZ een speler contracteert, daar laat FC Utrecht er een gaan. Timo Brinkman verruilt de Eredivisionist voor SV Spakenburg.

Buurmeester speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van AZ. "Zico is een technisch begaafde speler die beschikt over veel ruimtelijk inzicht", aldus hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Behalve een intelligente voetballer is hij ook heel leergierig. Een ontzettend belangrijke eigenschap die hem in staat stelt zichzelf constant te blijven ontwikkelen. Wij zien zijn toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet."

Brinkman

Voor Brinkman komt er een voorlopig einde aan zijn profcarrière. Hij speelde één wedstrijd in de hoofdmacht van FC Utrecht en 77 duels in de Eerste Divisie namens Jong FC Utrecht. "Er was voor Tim weinig uitzicht op speelminuten bij Jong FC Utrecht. In overleg hebben we een oplossing gezocht voor zijn situatie en die gevonden in SV Spakenburg", legt technisch directeur Jordy Zuidam uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen