Transferweekje: vervanger Suárez, toptransfers in het vat

25 januari 2020, 15:20

De winterse transferperiode is nog een kleine week geopend. Genoeg clubs die voor het verstrijken van de deadline hun slag nog willen slaan. De geruchtenmachine draait dan ook op volle toeren. Wij praten je bij met een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Gezocht: vervanger Luis Suárez

FC Barcelona zoekt naar een vervanger voor Luis Suárez, die door een blessure vier maanden uit de roulatie is. Verschillende namen gaan rond. Ieder met z'n voors en tegens. Volgens Mundo Deportivo staat Pierre-Emerick Aubameyang bovenaan het lijstje. De Gabonees zou zelf wel willen, maar of Arsenal daar hetzelfde over denkt? Aubameyang ligt nog anderhalf jaar vast in Noord-Londen. De hiervoor genoemde krant schuift ook Rodrigo (Valencia) en Fernando Llorente (Napoli) naar voren als alternatieven. Rodrigo zou wel zestig miljoen moeten kosten. Llorente is een goedkopere mogelijkheid, maar hij heeft weer een andere speelstijl. Door Sport wordt Olivier Giroud genoemd. Misschien dat Barça de Fransman van Chelsea kan huren. Wat voor Llorente geldt, geldt ook voor hem. Bovendien azen Internazionale en Aston Villa ook op Giroud. Ook de naam van Timo Werner (RB Leipzig) is ook nog voorbijgekomen. Hij zal ook geen goedkope jongen zijn. Haast is hoe dan ook geboden voor Barça.

{image[339150][right-half][]}Grote transfers aanstaande

Komende week staat nog een aantal grote transfers op de rol. Zo rondt Christian Eriksen spoedig zijn overgang naar Internazionale af. Zodra Tottenham een opvolger op het oog heeft, kunnen alle seinen op groen. Inter betaalt circa twintig miljoen euro voor de Deen. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362589/paris-saint-germain-en-juventus-naderen-akkoord-over-ruildeal/,_blank,Ook vrijwel zeker is de ruildeal tussen Juventus en Paris Saint-Germain]. Mattia de Sciglio is op weg naar Parijs en Layvin Kurzawa bewandelt de omgekeerde weg. Bij PSG speelt ook nog de situatie rondom Edinson Cavani. Duidelijk is dat de 32-jarige Uruguayaan zijn zinnen heeft gezet op een vertrek. Atlético is de meest kansrijke kandidaat. Mogelijk dat zijn komst het vertrek van Thomas Lemar naar Arsenal in gang zet. Volgens RMC Sport is er in ieder geval contact geweest tussen beide partijen. Al met al belooft het nog een mooie transferweek te worden.

PEC Zwolle

Bijna drie weken was het volledig stil op transfergebied in Zwolle en opeens was daar de stroomversnelling op het gebied van Overijsselse transfers. De club greep volgens De Stentor eerst nog naast Jaïro Riedewald – wie het via diens jeugdvriend Pelle Clement had willen halen -, omdat hij weer een basisplaats veroverde bij Crystal Palace. Maar ondanks dat er 'eerst spelers moesten vertrekken' van voorzitter Adriaan Visser, werd Rico Strieder als buitenkansje aangetrokken. Vervolgens kwam er vanuit Al Wakrah (Qatar) interesse voor Ilias Bel Hassani, die transfervrij (!) mag vertrekken. Minder blij zullen ze zijn met de Schotse interesse in aanvaller Mike van Duinen: volgens Voetbal International is een winters vertrek van de spits goed denkbaar. Omdat het overbodige drietal (Thomas Bruns – NAC Breda heeft interesse -, Rick Dekker & Darryl Lachman) nog mag verkassen, wordt het nog een hele drukke laatste week.

{image[327324][right-half][]}FC Emmen

Tot dusver was de transfermarkt voor FC Emmen met de terugkeer van Hial Ben Moussa behoorlijk succesvol, maar deze week kwam er opeens interesse voor Luciano Slagveer. De overgang naar het Hongaarse Puskás Akadémia kwam in een stroomversnelling en werd dinsdag al rondgemaakt. Binnen enkele uren haalde de club Luka Adzic echter al als vervanger en dat wordt vermoedelijk niet de laatste aankoop. Nog altijd hoopt men in Drenthe op de rentree van Caner Cavlan, die overbodig lijkt bij Austria Wien. Een doelman is door de blessure van Matthias Hamrol ook nog wenselijk, terwijl er mogelijk ook voorin nog een versterking komt. Zeker als de volgens RTV Drenthe sluimerende interesse in Jafar Arias doorzet.

Kharchouch

Hij is nog maar een half jaar prof, maar nú al lonkt lonkt voor Reda Kharchouch. Door in 22 wedstrijden vijftien keer te scoren, heeft de in Amsterdam geboren aanvaller zich in de kijker gespeeld bij verscheidene clubs. Trainer Andries Jonker verwacht dat de 24-jarige spits voor Telstar behouden blijft, maar ook hij weet dat er geen zekerheden zijn in de voetballerij. "Mensen schrijven en suggereren heel graag, maar er is nog niks aan de hand. Niemand heeft mij nog gebeld", vertelde hij aan NH Nieuws. Eén van de geïnteresseerde clubs is Sparta Rotterdam, dat nog een aanvallende versterking zoekt. De Rotterdammers hebben al een paar keer voor hem op de tribune gezeten. Een transfer naar Het Kasteel ziet Kharchouch in elk geval wel zitten. "Het is zeker een mooie stap, maar ik focus mij op Telstar", liet hij weten aan FOX Sports. De transfermarkt is nog een weekje open. Zien we Kharchouch binnenkort in de Eredivisie?

{image[336464][right-half][]}Nieuw project in Almelo

Wat wordt het volgende 'project' van Heracles Almelo? Dat is de grote vraag. Ze slagen er in Almelo telkens in om een bepalende speler te vervangen, met vooral jonge talenten met een groot potentieel. Adrián Dalmau kwam voor Samuel Armenteros, Alexander Merkel als opvolger van Jamiro Monteiro en Brandley Kuwas op de plek van Iliass Bel Hassani. "Het wordt geen 35-jarige kant-en-klare speler die we voor 5 euro gaan ophalen. Het wordt weer een project, zoals wij bij Heracles altijd projectjes doen", kondigde trainer Frank Wormuth dan ook alvast aan tegenover TC/Tubantia. Namen doen er de ronde nog niet, maar de meeste projecten kwamen ook uit lagere divisies met spelers vanwie nog nooit iemand had gehoord. Overigens mislukt er overigens ook wel eens een project bij Heracles: Stephen Sama, Gor Agbaljan, Yoëll van Nieff en Zeki Erkilinc zijn spelers die bijvoorbeeld nooit echt doorbraken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen