Janssen bevestigt kruisbandblessure: "Enorme domper"

Janssen bevestigt kruisbandblessure: "Enorme domper"

24 januari 2020 – Willem Janssen (33) heeft zoals verwacht een zware kruisbandblessure opgelopen in het bekerduel met FC Eindhoven dinsdagavond. Dat hij de rest van dit seizoen uitgeschakeld zou zijn bij FC Utrecht, had de club al gemeld. Inmiddels heeft de verdediger zelf laten bevestigen dat het om zijn kruisband gaat. Desondanks blijft hij zelf positief over zijn herstel.

"De blessure aan mijn knie is ontstaan toen ik in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven verkeerd ben neergekomen na een luchtduel. Ik ben na deze actie gewisseld, omdat ik voelde dat het niet goed zat", vertelt de captain van de Domstedelingen. Na een bezoek aan het ziekenhuis bij de specialist, werd geconstateerd dat zijn kruisband is gescheurd en een operatie nodig is.

"Dit betekent dat ik in elk geval lange tijd uit de running ben. Een enorme domper! De komende periode ga ik keihard aan de slag om goed te herstellen, ik ben vastbesloten om weer helemaal op mijn oude niveau terug te komen en weer wedstrijden te kunnen gaan spelen", verzekert hij.

Lees ook: Van den Brom baalt van blessure Janssen

De ziekenboeg van FC Utrecht raakt door de blessure van Janssen alleen maar verder gevuld. Voor het duel van aankomende vrijdag met ADO Den Haag kan Van den Brom ook al niet beschikken over Adam Maher, Justin Lonwijk, Joris van Overeem, Bart Ramselaar en Maarten Paes. De coach liet tegenover Voetbal International weten graag een vervanger te willen halen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021