'NAC Breda zeer waarschijnlijk in zee met trainer Hyballa'

'NAC Breda zeer waarschijnlijk in zee met trainer Hyballa'

24 januari 2020 – Peter Hyballa wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van NAC Breda. De eerstedivisionist ziet in de Duitse oefenmeester de ideale nieuwe coach en wil hem een contract geven voor anderhalf seizoen. Hij krijgt de voorkeur boven Kees van Wonderen vanwege zijn voetbalkennis en karakter. Onder hem moet de club alsnog promotie naar de Eredivie afdwingen. Dat schrijft BN/De Stem althans. Hyballa wordt gezien als een zelfde type trainer als Stijn Vreven, die met NAC Breda veel succes had: hij promoveerde en hield de ploeg vervolgens in de Eredivisie. De eerste twee gesprekken met Hyballa, die als hoofdtrainer was bij NEC in Nederland, in Oostenrijk, Duitsland en Slowakije, zijn al achter de rug. Hoofd opleidingen Eric Hellemons is totaal niet in beeld om het seizoen af te maken als trainer van NAC, zo stelt het regionale medium.

Lees ook'NAC Breda zet streep door naam van Van Wonderen'

Een akkoord wordt snel verwacht, aangezien beide partijen in hoofdlijnen al akkoord zijn. Nadat Ruud Brood op oudejaarsdag werd ontslagen als trainer van NAC, is de club al enige tijd op zoek naar een opvolger. De Parel van het Zuiden kwam in die zoektocht uit bij Van Wonderen en zat begin januari tweemaal om de tafel met de voormalig assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, maar raakte in meerdere gesprekken uiteindelijk niet overtuigd.

Hyballa heeft als simpele missie om te promoveren met NAC Breda, dat onder Willem Weijs de weg omhoog weer heeft gevonden. Het staat na 22 duels op de vijfde plaats en schakelde PSV donderdagavond uit in de KNVB Beker.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020