Faber laaiend: "Iedereen zat naar elkaar te kijken"

Faber laaiend: "Iedereen zat naar elkaar te kijken"

23 januari 2020 – Ernest Faber is niet te genieten na de smadelijke bevernederlaag van PSV op bezoek bij NAC Breda. De Eindhovenaren verspeelden donderdagavond hun laatste reëele kans op een prijs door met 2-0 onderuit te gaan tegen de nummer vijf van de Eerste Divisie. "Het is PSV-onwaardig wat ik heb gezien", laat Faber weten voor de camera van FOX Sports."Ik miste, zeker in de tweede helft, de trots om voor PSV te spelen. Daar begint alles bij. Speel je graag voor ons: ja of nee? Zo niet, ga dan heel snel weg", aldus Faber, die erg boos is. "Natuurlijk ben ik pissig, kom op man. Je speelt godverdomme voor je eer en je geweten. We konden nog een mooie prijs pakken."

"De eerste helft was nog acceptabel, maar van achteruit waren we te angstig aan het voetballen. We hebben het wel over PSV 1, niet over DBS 5 waar ik zelf voetbal. Daar mag je dat soort dingen laten zien. We worden er allemaal goed voor beloond, dan moet je ook verantwoordelijkheid nemen, maar je ziet gewoon alles wegvallen", gaat hij verder.

PSV kreeg tien minuten na rust het eerste tegendoelpunt en moest nog eens vijf minuten later met tien man verder na een rode kaart voor Timo Baumgartl. "Uit een domme overtreding krijgen we een rode kaart, daarna valt bijna alles uit elkaar. Schandalig. Ik zit al dertig jaar bij deze club, maar dit heb ik nog nooit gezien", stelt hij. "Op deze manier heb ik het nog nooit meegemaakt. Je moet je eergevoel aanspreken, maar iedereen zat maar naar elkaar te kijken. Er wordt hard gewerkt, maar je moet laten zien wat je ambities zijn. Dat heb ik helaas gemist."

Dat PSV leiderstypes mist in het team, erkent Faber. "Die hebben we niet per direct voorradig. Misschien in de toekomst, maar we hebben niet nu twee die er nu heel snel opstaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 23 februari 2020

  2. zaterdag 22 februari 2020

  3. vrijdag 21 februari 2020