Dumfries: "Als ik het tegengif had, zou ik het gebruiken"

Dumfries: "Als ik het tegengif had, zou ik het gebruiken"

23 januari 2020 – De gifbeker is nog niet leeg bij PSV, zo bleek donderdagavond. De Eindhovenaren gaven op bezoek bij NAC Breda niet thuis, verloren met 2-0 en liggen daardoor uit de KNVB Beker. Denzel Dumfries schaamt zich kapot na de blamage in het Rat Verlegh Stadion.NAC nam tien minuten na rust de leiding tegen PSV. Niet veel later kreeg Timo Baumgartl een directe rode kaart, waarna de thuisploeg ook op 2-0 kwam. Het lukten de Eindhovenaren niet om daar nog wat tegenover te zetten. "We begonnen slap en lieten NAC in de wedstrijd komen. Het is een repeterend verhaal. Zo maak je het jezelf heel moeilijk", begint een balende Dumfries voor de camera van FOX Sports.

"Als ik het tegengif had, zou ik het gebruiken. Op dit moment is het onder de maat. We blijven vechten, maar dit mag niet gebeuren. We moeten goed in de spiegel kijken, maar dat hebben we al zo vaak gezegd", aldus Dumfries die niet één schuldige kan aanwijzen. "We falen weer als collectief. Het is moeilijk op dit moment, er wordt veel van ons gevraagd. We moeten ons op een gegeven moment belonen en dat doen we niet."

Dumfries noemt het 'verschrikkelijk jammer' dat PSV uit de beker ligt. "Maar we moeten doorgaan. Opgeven is niet des PSV's", vervolgt de captain, die stelt dat PSV nu moet proberen zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie. Dat de PSV-supporters riepen dat de spelers zich kapot moeten schamen, begrijpt Dumfries. "Ze hebben groot gelijk, dat moeten we accepteren. Het is verschrikkelijk. We moeten echt beter spelen, want dit is PSV-onwaardig."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020