Liverpool dendert door, maar ziet Sadio Mané wel uitvallen

Liverpool dendert door, maar ziet Sadio Mané wel uitvallen

23 januari 2020 – Liverpool stoomt door naar de Engelse titel. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers boekte de koploper van de Premier League donderdagavond een 1-2 zege. Roberto Firmino maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. De voorsprong op nummer twee Manchester City bedraagt nu zestien punten. Smet op de veertiende opeenvolgende competitiezege was het uitvallen van Sadio Mané.Voor hij het strijdtoneel verliet, was Liverpool al op een 0-1 voorsprong gekomen. Uit een scherp aangesneden hoekschop van Trent Alexander-Arnold kopte Jordan Henderson het openingsdoelpunt tegen de touwen. Mohamed Salah kreeg in het vervolg van de eerste helft twee aardige mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar hij werd tot twee keer toe geblokt.

Een paar minuten na rust - met Takumi Minamino binnen de lijnen voor Mané - kwam Wolverhampton Wanderers op gelijke hoogte. Aan de rechterkant brak Adama Traoré door, die met zijn voorzet Raúl Jiménez vond. De clubtopscorer kopte de bal vervolgens in de lange hoek, buiten het bereik van Alisson Becker. De doelman had even later wel een antwoord op inzetten van Traoré en wederom Jiménez.

Liverpool ging op jacht naar een tweede voorsprong en sloeg - zoals wel vaker dit seizoen - vlak voor tijd toe. Henderson bediende Firmino, die de bal feilloos in de verre hoek knalde. De thuisploeg slaagde er niet in om in de resterende minuten een tweede keer terug te komen. Door de overwinning is Liverpool nu zestien punten los van Manchester City. De koploper van de Premier League heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020