Basacikoglu: "In Nederland waren de meningen vaak negatief"

Basacikoglu: "In Nederland waren de meningen vaak negatief"

23 januari 2020 – Bilal Basacikoglu vond deze week verrassend onderdak in de Turkse top. De 24-jarige buitenspeler vervolgt zijn loopbaan bij Trabzonspor, de huidige nummer drie van de SüperLig. Bij zijn vorige club, hekkensluiter Kayserispor, kwam hij weinig aan spelen toe. "Ik snap dat niet veel mensen dat zagen aankomen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.Basacikoglu speelde anderhalf jaar voor Kayserispor. Daar liet hij onlangs zijn contract ontbinden. "Clubs uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Rusland meldden zich bij mijn zaakwaarnemer. Trabzonspor was meteen concreet. Door het vertrek van Donis Avdijaj hadden ze iemand nodig op de vleugel. Als ik fit ben, ga ik hier gewoon de kans krijgen. Mijn keuze voor Trabzonspor is er een om mijn carrière een nieuwe impuls te geven", legt hij uit.

Bij Trabzonspor is hij teamgenoot van onder meer Daniel Sturridge (ex-Liverpool). "Het is fijn om weer op het veld te staan met spelers van een hoger niveau. Dat was ik bij Feyenoord gewend, daar kan ik me aan optrekken Daniel Sturridge was een aantal jaar geleden nog basisspeler bij Liverpool, nu speel ik met hem samen."

Basacikoglu realiseert zich dat men in Nederland verbaast is dat hij nu bij Trabzonspor speelt. "In Nederland waren de meningen over mij vaak negatief. Ik hoop dat te kunnen veranderen, dat de mensen gaan denken: hé, hij heeft het niveau toch wel", aldus de aanvaller, die niet doorbrak bij Feyenoord. "Natuurlijk is dat balen. Soms vond ik dat ik niet genoeg de kans kreeg als ik goed inviel. Ik ben een speler die alles op gevoel doet. Het heeft mentaal iets bij me teweeg gebracht, daardoor kon ik niet op m'n best presteren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020