GAE wendt blamage af na bloedstollende penaltyreeks

GAE wendt blamage af na bloedstollende penaltyreeks

23 januari 2020 – Go Ahead Eagles heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. IJsselmeervogels werd na honderdtwintig minuten speeltijd (1-1) en een spannende penaltyreeks (6-7) uitgeschakeld. Go Ahead-doelman Hobie Verhulst stal de show door drie strafschoppen te keren en vervolgens de winnende penalty binnen te schieten. In de kwartfinale komt Go Ahead uit tegen FC Utrecht.Man van de Wedstrijd Verhulst zag toe hoe beide ploegen een slopende penaltyreeks verrichten. Na meerdere missers van beide kanten kwam de teller op zes tegen zes te staan. Verhulst keerde niet alleen de laatste penalty van IJsselmeervogels, maar besloot vervolgens zelf achter de bal te staan en vervulde zijn heldenrol met glorie: hij schoot de winnende feilloos binnen, waardoor Go Ahead verder mag bekeren.

De penaltyreeks was een enerverend einde van een wisselvallige wedstrijd, waarin IJsselmeervogels lang hoopte op een stunt. Voor IJsselmeervogels -  door dorpelingen omgedoopt tot 'de Rooien' - restte de uitdaging om de eer van Spakenburg te redden. Voetbalgek dorp Spakenburg zag gisteren nog toe hoe SV Spakenburg werd uitgeschakeld in de beker door Ajax (7-0).

Die stunt lukte in de eerste helft aardig, al was dat meer te wijten aan Go Ahead, dan aan het spel van Spakenburg. Go Ahead kende veel balbezit, maar wist desondanks de verdediging van IJsselmeervogels maar mondjesmaat te doorbreken. Na zeven minuten spelen creëerde Alexander Bannink de beste kans uit de eerste helft, door knap naar binnen te kappen vanaf de achterlijn. Zijn schuiver stuitte op IJsselmeervogels-doelman Stef Brummel.

Diezelfde Bannink was voor rust opnieuw gevaarlijk met een kopbal op aangeven van Jaroslav Navratil, maar ook deze inzet kwam niet verder dan de handschoenen van de doelman. IJsselmeervogels wachtte vooral rustig af en kwam in het eerste bedrijf tot een snelle tegenaanval, die eindigde bij Robbert Olijfveld, die uit de stuit ietwat gehaast overschoot.

De aanvaller van IJsselmeervogels zal later goud waard blijken voor de thuisploeg. In de tweede helft eindigde een lange bal in de loop van Ahmed El Azzouti. Die leek van de bal te worden gezet door de meeverdedigende Navratil, maar de bal belandde in de voeten van medeaanvaller Olijfveld, die in twee pogingen doel trof. Hij schoot de bal uiteindelijk eenvoudig in een vrij doel, nadat Verhulst de bal alleen tot een rebound kon verwerken.

Centrale verdediger Gino Bosz hield Go Ahead in leven. in de tachtigste minuut. Bosz knalde prachtig raak vanaf zo'n vijfentwintig meter en zag de bal in de bovenhoek verdwijnen: 1-1. De goal kwam uit het niets vallen, maar zorgde er wel voor dat beide ploegen de verlenging ingingen. In de verlenging werd niet gescoord, waarna Go Ahead Eagles de penaltyreeks winnend afsloot.

Opstelling en beoordelingen
Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst 6.5, Elso Brito 4.5, Gino Bosz 6, Jeroen Veldmate 6 ('54. Zakaria Eddahchourii 5.5), Joran Swart 5 ('75. Adrian Edqvist 6), Alexander Bannink 6.5, Jenthe Maertens 4, Mael Corboz 6.5, Antoine Rabillard 3.5 ('83. Maarten Pouwels 6), Jaroslav Navratil 6 ('99. Boyd Lucassen -), Martijn Berden 4.

Man of the match: Hobie Verhulst 6.5.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020