De Jong: "Als ik er één moet kiezen? De Champions League"

De Jong: "Als ik er één moet kiezen? De Champions League"

23 januari 2020 – FC Barcelona maakte exact één jaar geleden de komst van Frenkie de Jong wereldkundig. De 22-jarige middenvelder loopt inmiddels een half seizoen rond bij zijn nieuwe club en is een onbetwiste basisspeler. De komende maanden kan hij zijn eerste prijs winnen.Tijdens een promotie-event vertelt De Jong donderdag dat hij hoopt alle mogelijke prijzen te winnen. FC Barcelona is nog in de race voor de Spaanse landstitel, de beker en de Champions League. "Als ik er één moet kiezen? Dan kies ik voor de Champions League, maar ik zou La Liga en de Copa del Rey ook wel willen winnen", aldus de middenvelder.

Sinds kort wordt De Jong getraind Quique Setién, die het stokje heeft overgenomen van Ernesto Valverde. "Hij heeft hetzelfde idee over voetbal als Valverde, de Barcelona-manier: spelen op balbezit. Alleen kleine details zijn veranderd, maar de intentie is nog steeds om de bal te hebben", vertelt hij.

Hoewel De Jong een aardige eerste seizoenshelft heeft gedraaid, hoopt hij de komende maanden meer te brengen. "Ik ben tevreden, maar weet dat ik veel beter kan. Ik denk ook dat we als team nog veel kunnen groeien en beter zullen worden naarmate het seizoen vordert."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020