BeNeLiga weer stap dichterbij: onderzoek gaat nieuwe fase in

BeNeLiga weer stap dichterbij: onderzoek gaat nieuwe fase in

23 januari 2020 – Het onderzoek naar het opstarten van de BeNeLiga gaat een volgende fase in. De belangrijkste Nederlandse en Belgische clubs willen nader onderzoek doen naar de haalbaarheid van een gezamenlijke competitie. Dat melden zowel het Algemeen Dagblad als Voetbal International.Onderzoeksbureau Deloitte presenteerde vandaag in Eindhoven de resultaten van het onderzoek naar de BeNeLiga aan elf clubs. Zes uit Nederland, vijf uit België. Namens Nederland waren Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, Vitesse en FC Utrecht vertegenwoordigd. KAA Gent, Anderlecht, Racing Genk, Club Brugge en Standard Luik waren de Belgische clubs.

Deze elf clubs en de nationale bonden gaven in oktober opdracht voor een onderzoek naar de sportieve en financiële effecten van een eventuele komst van de BeNeLiga. Uit dat onderzoek is gebleken dat de profclubs in Nederland en België er financieel op vooruit zullen gaan.

De betrokken partijen hebben donderdag besloten om naar aanleiding van de bevindingen door te gaan met het onderzoek. Er zal nu een business plan gemaakt worden. Daarin zal het concrete voorstel van een BeNeLiga worden uitgewerkt. Ook zal er een supportersonderzoek worden gedaan.

De BeNeLiga zal pas na de zomer van 2025 komen. Dan loopt het contract van de Eredivisie met FOX Sports af.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020