Tannane wil via Vitesse terugkeren in Marokkaanse ploeg

Tannane wil via Vitesse terugkeren in Marokkaanse ploeg

23 januari 2020 – Oussama Tannane heeft voorlopig veel baat bij de komst van Edward Sturing. De 25-jarige buitenspeler keerde bij de rentree van de coach afgelopen weekend terug in de basis en stond woensdag ook tegen Heracles Almelo (0-2) aan de aftrap. In beide duels was hij belangrijk.

Afgelopen weekend was hij doeltreffend tegen Fortuna en ook tegen Heracles scoorde de aanvaller. In die wedstrijd leverde hij tevens een fraaie assist af. "Ik heb absoluut genoten", zegt hij tegen De Gelderlander. "Dit is voor ons een prima resultaat. We zijn terecht door naar de kwartfinale."

Tannane genoot van zijn rake vrije trap, maar ook van zijn assist op Tim Matavz. De aanvaller stak de spits weg na een heerlijke actie. "Dat was ook lekker. Ik heb de gave van de dribbel. Dat vind ik mooi. Ik ben ook een echte straatvoetballer. Ik stond in Amsterdam altijd op pleintjes met een bal te pielen. Er zit altijd risico in mijn spel. Ik wil ook het publiek vermaken. Daar is voetbal voor. Dan is het geweldig als acties ook slagen."

Onder Sturing krijgt Tannane weer kansen bij Vitesse en hij hoopt via Vitesse weer in beeld te komen bij de nationale ploeg van Marokko. "Natuurlijk heb ik hoop", zegt hij. "Ik speelde mijn laatste interland in 2017. De WK-kwalificatie staat op het programma - met in de poule Guinee, Guinee-Bissau en Soedan. Ik zou dolgraag weer bij de bond in beeld komen. Zelfs al zijn de velden in Afrika niet allemaal even goed. Hoog gras? Nou, vaak staat er juist géén gras. Of er ligt kunstgras van meer dan vijftien jaar oud. Platgetrapt plastic. En dan voetballen ze met oude ballen ook. Dat is zelfs voor de straatvoetballer niet te doen. Maar interlands voor Marokko zijn het summum."

gerelateerd