Slecht nieuws bij FC Utrecht: Janssen hele seizoen uitgeschakeld

Slecht nieuws bij FC Utrecht: Janssen hele seizoen uitgeschakeld

23 januari 2020 – Willem Janssen is de rest van het seizoen uitgeschakeld bij FC Utrecht. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De 33-jarige verdediger heeft een zware knieblessure opgelopen in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven van afgelopen dinsdag en komt dit seizoen niet meer in actie.

Janssen moest zich dinsdagavond twintig minuten voor tijd laten vervangen, nadat hij in een kopduel verkeerd was neergekomen. Direct was er de vrees voor een ernstige kwetsuur en donderdagochtend kon trainer John van den Brom dit bevestigen. "Willem is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld met een vervelende knieblessure. Hij is wel te vervangen maar het gemis van Janssen gaat enorm worden. Buiten dat hij goed is als centrale verdediger, is hij ook een boegbeeld bij de club." 

Janssen is de aanvoerder bij FC Utrecht en is de rots in de branding bij de Domstedelingen. "Die rol vertolkt hij zo goed. En dat zijn we nu kwijt en krijgen we ook niet meer terug voor het einde van het seizoen. Ieder voor zich zal een stukje van hem over moeten nemen, om datzelfde voor elkaar te krijgen. Hij is heel strijdbaar onder zijn herstel en denkt al over van alles na. Je ziet de pijn in zijn ogen, ook omdat hij dit al een keer eerder heeft meegemaakt", besluit van den Brom. 

De ziekenboeg van FC Utrecht raakt door de blessure van Janssen alleen maar verder gevuld. Voor het duel van aankomende vrijdag met ADO Den Haag kan Van den Brom ook al niet beschikken over Adam Maher, Justin Lonwijk, Joris van Overeem, Bart Ramselaar en Maarten Paes.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021