Setien start moeizaam bij Barça: "Liever ook anders gezien"

23 januari 2020, 12:52

FC Barcelona voorkwam woensdagavond in de laatste minuut van de extra tijd een blamage tegen UD Ibiza. De ploeg keek tot twintig minuten voor tijd tegen een achterstand aan, maar door won alsnog door een dubbeslag van Antoine Griezmann. Na de 1-0 winst in de competitie afgelopen weekend, was dit de tweede moeizame wedstrijd onder nieuwe trainer Quique Setien.

In de competitiewedstrijd tegen Granada van afgelopen zondag had het een late treffer van Lionel Messi nodig om te winnen, tegen Ibiza UD dankte het Griezmann. Barça kwam al na negen minuten op achterstand en speelde een bijzonder matige partij op het partyeiland. "Nee, ik ben totaal niet blij met het team. Ik had het liever op een andere manier gezien, maar uitwedstrijden als deze zijn altijd lastig", citeerde Marca hem. "Door deze wedstrijd kunnen we conclusies trekken voor de toekomst. Ik moet de complimenten geven aan Ibiza. Zij deden het uitstekend en waren de hele wedstrijd agressief en compact."

De Spaanse sportkant uitte zich verder kritisch op het spel van Setien zijn ploeg, ook Frenkie de Jong bleef ondanks een geniale assist niet gespaard. 'De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door individuele kwaliteiten. De Jong en Jordi Alba gaven twee geweldige passes waaruit Griezmann scoorde, maar verder was het helemaal niks. De Jong speelde geen beste wedstrijd'.