Tadic geniet: "Mooi om talenten aan het werk te zien"

Tadic geniet: "Mooi om talenten aan het werk te zien"

23 januari 2020 – Dusan Tadic was woensdagavond in het bekerduel met Spakenburg (7-0) een van de weinige spelers die meespeelde vanuit de gebruikelijke basis van Ajax. De aanvoerder pakte in de tweede helft zijn doelpunt mee, maar genoot vooral van de talenten die zichzelf lieten zien. In de mixed zone sprak hij over de wedstrijd, de tweede seizoenshelft en de blessure van Hakim Ziyech.Waar de meeste vaste basisspelers rust kregen voor het duel met Spakenburg, kwam Tadic wel in actie. "Het is mooi om die talenten aan het werk te zien. Voor mij is het geen probleem om te spelen, ik ben fit genoeg. Dit is voor de jonge jongens een moment om zichzelf te laten zien, terwijl ook andere jongens hun kansen kunnen pakken", zei hij na afloop.

De Servische spits was vorig seizoen de absolute goalgetter voor de Amsterdammers, maar zijn productie blijft dit seizoen wat achter. Aankomend week treft de ploeg ook nog eens FC Groningen, de club die na AZ en Ajax de minste tegentreffers kreeg in de Eredivisie. Voor Tadic wordt het sowieso een speciale wedstrijd, gezien zijn verleden bij de Groningers. "Ik heb hele goede herinneringen aan die tijd. Het was mijn eerste club in Nederland. Het gaat zondag heel lastig worden, want daar is Ajax misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen weet ik nog. Samen met Heerenveen. Of ik ooit terugkeer? Je weet maar nooit", zei hij.

Qua spelbeeld zal het aankomende zondag niet veel anders zijn dan woensdagavond. "Zij zullen waarschijnlijk ook met elf man achter de bal staan. Ze houden het klein en dan moeten wij geduldig zijn. Het is altijd lastig om je daar doorheen te spelen. Vorig jaar hadden we daar ook een hele moeilijke wedstrijd (0-1, red.). We moeten gewoon winnen. Mensen roepen dat wij wel kampioen worden, maar de competitie is nog lang niet beslist. Als je één wedstrijd bij Ajax niet wint, is het direct een probleem."

Tadic scoorde dit seizoen 'nog maar' acht keer en met de blessure van Ziyech moet hij de komende weken ook nog eens de belangrijkste aangever missen. "We gaan Hakim ongelooflijk missen. Hij is een hele belangrijke speler voor ons en ik heb op het veld altijd een hele goede klik met hem. We moeten daar een oplossing voor vinden, vandaag hebben we daar voor het eerst aan kunnen werken."

Door: Daan Wijma

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020