Ten Hag blij voor De Jong en Ünüvar na ruime overwinning

Ten Hag blij voor De Jong en Ünüvar na ruime overwinning

23 januari 2020 – Erik ten Hag beleefde woensdag een zorgeloze avond met Ajax in de KNVB Beker. De trainer van de Amsterdammers zag zijn ploeg met 7-0 winnen van de amateurs van SV Spakenburg en zag dat enkele verrassende krachten opstonden. Daar heeft de coach van genoten.In de eerste helft maakte Siem de Jong een loepzuivere hattrick. "Heel leuk voor Siem, hij heeft er heel hard voor gewerkt, heeft veel blessures gehad en heeft in de eerste seizoenshelft niet heel veel speeltijd gehad. Maar in de winterstop heeft hij het uitstekend gedaan en die lijn trekt hij vanavond door", sprak de trainer na het duel tegen FOX Sports.

Ten Hag genoot eveneens van de goal van debutant Ünüvar in de slotdfase. "Hij is me al een tijdje opgevallen. Het is een ontwapenend jochie, brutaal, heerlijke voetballer. Hij moet ook heel veel leren, de kwaliteiten die hij heeft moet hij vooral verder ontwikkelen", zegt de coach over het zestienjarige talent. "Dat hij kwaliteiten heeft is ontegenzeggelijk. Daarom hebben we hem ook laten debuteren."

De jonge spelmaker mocht in de slotfase een penalty nemen. Hij vroeg de bal aan Klaas-Jan Huntelaar en dat de routinier toestemming verleende, vond de coach mooi. "Natuurlijk, dat is prachtig om te zien. Maar ook Klaas Jan, hè. Dat is gewoon zo mooi dat ze het hem gunnen. Dat zegt ook iets hoe hij er op staat bij de spelers. Het is ontwapenend en brutaal dat hij hem opeist en dat hij hem dan ook binnenschiet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020