Gisteren gemist: zeges voor Ajax, Real, Juventus en Heerenveen

23 januari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 22 januari.

Tannane herhaalt kunstje en kegelt oude liefde Heracles uit beker

Heracles Almelo is vanavond onderdeel geworden van de begraafplaats der Arnhemse bekeropponenten. Smaakmaker Oussama Tannane was met een replicadoelpunt van afgelopen weekend en een puntgave assist op Tim Matavz verantwoordelijk voor de uitschakeling van zijn oude werkgever. Na eerder al De Graafschap en ODIN' 59 te hebben geëlimineerd, volgde nu dus een 0-2 zege. Vitesse bekert daardoor verder.

De Jong en Griezmann voorkomen blamage op Ibiza

FC Barcelona is woensdagavond ternauwernood aan een blamage ontsnapt op Ibiza. De sterrenformatie van trainer Quique Setién legde een absolute wanvertoning op de mat tegen UD Ibiza, maar won ondanks een achterstand wel met 1-2 bij de derdedivisionist.

Hattrick De Jong en debuut Ünüvar hoogtepunten bij Ajax-zege

Ajax heeft woensdagavond zonder problemen de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. De Amsterdammers versloegen tweededivisionist Spakenburg in de Johan Cruijff ArenA met gemak: 7-0. Grote man aan de kant van de landskampioen was Siem de Jong, die voor rust een perfecte hattrick maakte. Ook over het debuut van Naci Ünüvar, die ook nog eens scoorde, zal nog worden nagepraat.

Real Madrid moeizaam langs Salamanca, PSG naar bekerfinale

Real Madrid heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finales van de Copa del Rey. Echt gemakkelijk ging het woensdag niet tegen derdedivisionist Unionistas de Salamanca, maar uiteindelijk werd er toch met 1-3 gewonnen.

Ronaldo scoort weer bij Juventus, dat wint van Roma

Juventus heeft de halve finales van de Coppa Italia bereikt. De koploper van de Serie A rekende woensdag simpel af met AS Roma, dat al voor rust opzij werd gezet. Juventus scoorde drie keer in het eerste bedrijf en trok de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig met 3-1 naar zich toe.

Heerenveen knikkert Willem II na penalty's uit de beker

SC Heerenveen is er woensdagavond in geslaagd om ten koste van Willem II de kwartfinales van de KNVB Beker te bereiken. In het Abe Lenstra Stadion hadden de Friezen opnieuw veel moeite met het creëren van kansen, maar de bezoekers uit Tilburg hielpen een handje. Na het nemen van strafschoppen bleken de Friezen iets sterker: 4-3. Na 120 minuten stond er een 2-2 stand op het bord.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen