Real Madrid moeizaam langs Salamanca, PSG naar bekerfinale

22 januari 2020, 23:01

Real Madrid heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finales van de Copa del Rey. Echt gemakkelijk ging het woensdag niet tegen derdedivisionist Unionistas de Salamanca, maar uiteindelijk werd er toch met 1-3 gewonnen.

Zinedine Zidane koos ervoor om veel grote namen het veld in te sturen tegen de underdog en dat had meteen succes. Na een kwartier zorgde Gareth Bale voor de 0-1, maar opvallend genoeg drukte Real daarna niet door. Het zorgde ervoor dat de voetbaldwerg langszij kon komen. Alvaro Romero tekende kort na de doelwissel voor de gelijkmaker. De schrik zat er daardoor even in bij Real, maar de topclub herstelde zich. Een eigen doelpunt betekende vijf minuten later alweer de 1-2 en de wedstrijd werd in de slotfase beslist door Brahim Diaz. De aanvaller omspeelde twee tegenstander en schoot knap raak: 1-3.

PSG naar Franse bekerfinale

Paris Saint-Germain heeft ondertussen ook succes geboekt in het bekertoernooi, al gaat het hier om de Coupe de la Ligue wat bekend staat als het tweede toernooi. De topclub had in de halve finale geen enkele moeite met Stade de Reims dat met 0-3 verslagen werd. Marquinhos en een eigen doelpunt van Ghislain Konan hielpen PSG al na een halfuur aan een comfortabele 0-2 voorsprong. In de tweede helft kreeg de thuisploeg rood en daardoor kon PSG simpel nog de 0-3 maken. Nianzou Kouassi nam die goal voor zijn rekening. PSG stoot door naar de finale en gaat het daarin opnemen tegen Olympique Lyon.