Ronaldo scoort weer bij Juventus, dat wint van Roma

22 januari 2020, 22:44

Juventus heeft de halve finales van de Coppa Italia bereikt. De koploper van de Serie A rekende woensdag simpel af met AS Roma, dat al voor rust opzij werd gezet. Juventus scoorde drie keer in het eerste bedrijf en trok de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig met 3-1 naar zich toe.

Bij Juventus zat Matthijs de Ligt op de bank. Trainer Maurizio Sarri gaf de voorkeur aan Leonardo Bonucci en Daniele Rugani. Dat duo beleefde met name in de eerste helft een makkelijke avond, aangezien Juventus veel sterker was dan Roma. Bij de bezoekers stond Justin Kluivert in de basis, maar hij werd al in de rust gewisseld. Juventus stond door goals van Cristiano Ronaldo, Rodrigo Bentancur en Bonucci toen al met 3-0 voor. Ronaldo opende de score na een halfuur met een knappe pegel in de verre hoek. Hij scoorde zijn zevende goal in vier wedstrijden en heeft zijn topvorm weer helemaal te pakken.

Na de pauze kwam Roma door een eigen goal van Gianluigi Buffon nog wel terug in de wedstrijd, maar genoeg voor een comeback was dat niet. Juventus gaat eenvoudig verder in de Italiaanse beker en maakt zich op voor de halve finales.