Atalanta neemt Czyborra officieel over van Heracles

Atalanta neemt Czyborra officieel over van Heracles

22 januari 2020 – Atalanta Bergamo heeft Lennart Czyborra (20) woensdagmiddag definitief overgenomen van Heracles Almelo. De verdediger tekent een contract voor liefst 4,5 jaar bij de Serie A-club en volgt daarmee het voorbeeld van Robin Gosens, die eerder zeer succesvol dezelfde weg bewandelde. Naar verluidt ontvangt de Eredivisie-club tussen de drie en vier miljoen euro voor de back."Bij Heracles Almelo heb ik een hele mooie tijd gehad. Ik ben de club en de supporters zeer dankbaar voor wat zij mij geboden hebben", aldus de Duitse verdediger, die anderhalf jaar in Almelo speelde. "Dankzij de mensen hier ben ik in een korte tijd een betere voetballer geworden. Daardoor krijg ik nu de kans het bij Atalanta Bergamo te laten zien. Ik ben blij dat ik voor Heracles Almelo gespeeld heb."

Czyborra kwam in 2018 over vanuit de jeugd van Schalke 04 en heeft zich volop ontwikkeld bij Heracles Almelo, voor wie hij dit seizoen 21 keer in actie kwam. Daarin scoorde hij twee goals en gaf hij drie assists. Gosens stapte op zijn beurt in 2017 over naar de Serie A-club en heeft zich daarin volop ontwikkeld en is dit seizoen een belangrijke kracht bij de Champions League-deelnemer: in de zeventien duels dit seizoen, maakte hij zes treffers en gaf hij vier assists. Czyborra maakt dus dezelfde overstap.

Lees ook: Heracles wil nieuwe Czyborra: "Het wordt weer een project"

Bij Heracles Almelo vindt het sportief een aderlating, maar is men wel trots op de back en ongetwijfeld blij met de forse transfersom. "Lennart heeft zich in het shirt van Heracles Almelo stormachtig ontwikkeld. Hij mag trots zijn op de stap die hij nu maakt. Voor ons als Heracles Almelo is het een goed teken dat een club als Atalanta Bergamo zich opnieuw meldt voor een van onze spelers", stelt technisch manager Tim Gillissen. "Sportief gezien is het niet het meest ideale moment om iemand met de kwaliteiten van Lennart te laten gaan, maar voor Heracles Almelo is dit een unieke transfer. Het is niet de eerste keer dat we een blikvanger kwijtraken. Ook nu gaan we aan de slag het vertrek op te vangen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 18 februari 2020

  2. maandag 17 februari 2020