Feyenoorder Ayoub rondt transfer naar Panathinaikos af

Feyenoorder Ayoub rondt transfer naar Panathinaikos af

22 januari 2020 – Yassin Ayoub heeft zijn overgang naar Panathinaikos woensdag officieel afgerond. De middenvelder van Feyenoord maakt een permanente transfer naar de Griekse nummer vier en tekent een contract dat hem de komende 3,5 jaar in Athene houdt. Over een mogelijke transfersom worden geen mededelingen gedaan, maar de kans is groot dat hij transfervrij is vertrokken. Dat hebben beide clubs bevestigd via de officiële kanalen. "Panathinaikos is een hele grote club. De afgelopen twee jaar hebben ze natuurlijk wat problemen gehad, maar het blijft een grote club", aldus Ayoub over de Griekse club, die de afgelopen jaren punt aftrek kreeg omdat de financiën niet op orde waren. "Ik heb veel over de club gelezen en realiseerde me toen pas hoe groot Panathinaikos is. Ik wil graag kampioen met deze club en een sterk team bouwen hier." 

De 25-jarige middenvelder speelt sinds de zomer van 2018 voor Feyenoord, dat hem destijds transfervrij overnam van FC Utrecht. In Rotterdam wist hij eigenlijk nooit te imponeren. Dit seizoen speelde hij tot dusver slechts 44 minuten in de Eredivisie. Dinsdagavond zat de laatste duels met sc Heerenveen (3-1) en Fortuna Sittard (gestaakt) al niet meer bij de selectie: het wachten was op de bevestiging.

In Rotterdam-Zuid geeft zijn vertrek meer financiële opties om ook een speler naar De Kuip te halen. Eerder vertrok ook Kenneth Vermeer (naar de MLS) om speelruimte te creëren in het salarishuis van de Rotterdammers. Ook Liam Kelly werd geloodst, maar hij vertrok 'slechts' op huurbasis naar Oxford United. Wie Dick Advocaat erbij krijgt, is nog onduidelijk. Diverse namen doen de ronde in De Kuip, maar concreet is er momenteel niet één naam.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020