Ajax bevestigt vervelende blessure voor Ziyech: scheurtje in kuit

22 januari 2020, 11:14   Bijgewerkt: 22 januari 2020, 11:24

Ajax heeft de blessure van Hakim Ziyech bevestigd: de middenvelder annex aanvaller heeft een scheurtje opgelopen in zijn kuit. Hij ligt naar verwachting in elk geval enkele weken uit de roulatie bij de Amsterdammers, waardoor hij vermoedelijk niet op tijd fit is voor de Eredivisie-topper tegen PSV op 2 februari. Een zweepslag wordt over het algemeen gezien als een vervelende blessure. 

Ziyech viel tegen Sparta Rotterdam afgelopen zondag uit met een blessure en werd na een uur voetballen gewisseld. Jurgen Ekkelenkamp kwam de Marokkaan, die zelf direct aangaf niet verder te kunnen voetballen, vervangen. 'Nader onderzoek heeft uitgewezen dat Ziyech een scheurtje in zijn kuitspier heeft opgelopen. De verwachting is dat hij in elk geval de komende weken niet inzetbaar is', schrijft Ajax op het clubkanaal.

Ajax treft voor de topper tegen PSV nog Spakenburg in de KNVB Beker en FC Groningen in de competitie. Of het Europa League-treffen met Getafe (20 februari) in gevaar is, is nog onduidelijk. Voordien treft het ook FC Utrecht en RKC Waalwijk nog. Met David Neres en Zakaria Labyad staan nog twee aanvallend ingestelde Ajax-spelers voorlopig buitenspel. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen