RKC haalt oude smaakmaker Hansson voor half jaar terug

RKC haalt oude smaakmaker Hansson voor half jaar terug

22 januari 2020 – RKC Waalwijk heeft zich voor komend half jaar versterkt met Emil Hansson (21). De middenvelder werd vorig seizoen al gehuurd van Feyenoord, maar komt nu zes maanden over van Hannover 96. Afgelopen zomer greep men nog naast de komst van de Zweedse voetballer. ''Wij zijn blij dat Emil het komende halfjaar weer het Geel & Blauw gaat dragen."Dat laat RKC Waalwijk weten. "Emil heeft in zijn vorige periode bewezen een bepalende speler voor ons te kunnen zijn", licht algemeen directeur Frank van Mosselveld de nieuwste aanwinst toe. "Hij heeft vorig jaar met zijn vele doelpunten en assists niet voor niets een belangrijk aandeel gehad in de promotie naar de Eredivisie. De club en de speler kennen elkaar natuurlijk al goed en wij kijken er naar uit om de rest van het seizoen weer over Emil te beschikken.''

Afgelopen zomer hoopte Hansson hoopte RKC Waalwijk ook al op een terugkeer van de Zweed, maar de Rotterdammers besloten hem te verkopen aan Hannover 96. Bij de 2.Bundesliga-club kwam hij echter alleen als invaller aan de bak, waardoor de Waalwijkers hun slag konden slaan. Vorig seizoen maakte Hansson liefst 44 (!) optredens namens RKC, waar hij met dertien doelpunten en twaalf assists bij liefst dertig procent bij alle goals betrokken was. Ook had hij in de play-offs een groot aandeel in promotie naar de Eredivisie.

In totaal kwam Hansson, die tot en met 2022 tekende bij de Duitse club, tot vier officiële optredens in de Rotterdamse hoofdmacht. Feyenoord nam hem in 2015 over van het Noorse SK Brann, maar brak dus nooit door in De Kuip.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 18 februari 2020

  2. maandag 17 februari 2020