Jansen wil bekersucces met sc Heerenveen: "Drie keer thuis"

Jansen wil bekersucces met sc Heerenveen: "Drie keer thuis"

22 januari 2020 – Heerenveen-trainer Johnny Jansen begint in de bekerwedstrijd tegen Willem II woensdagavond opnieuw met middenvelder Jordy Bruijn in de spits. Aanvallers Jens Odgaard en Runar Espejord zijn pas op z'n vroegst komend weekend fit genoeg voor een basisplaats, desondanks vindt de oefenmeester van de Friezen dat zijn ploeg in het eigen Abe Lenstra Stadion de volgende ronde moet bereiken van de beker.Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Het bekertoernooi is gewoon hartstikke belangrijk. Laten we eerlijk zijn: we kúnnen nog drie thuiswedstrijden tot de finale spelen. Dat is toch geweldig?", vroeg hij zich hardop af. De loting staat al vast en is wat dat betreft gunstig uitgepakt voor sc Heerenveen.

Toch lijkt het in uitstekende vorm verkerende Willem II favoriet woensdag. Jansen ziet dat anders. "We moeten ze hier thuis verslaan, want wij willen de beker winnen. Willem II heeft een goede ploeg, respect daarvoor, maar ik acht ons gelijkwaardig", vindt hij.

Dat spitsen Esporejord en Odgaard niet kunnen starten, is een nadeel. Maar hun rentree laat niet lang meer op zich wachten. "Runar is op weg om fitter te worden en komt eraan. Hetzelfde geldt voor Jens, die heeft op basis van het verleden een streepje voor. Runar moet de strijd met hem aangaan", verduidelijkt Jansen de verhoudingen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020