Zoet vond doelpunt geen fout, Van den Brom heeft zorgen

Zoet vond doelpunt geen fout, Van den Brom heeft zorgen

22 januari 2020 – Jeroen Zoet speelde dinsdagavond allesbehalve een heel gelukkige wedstrijd namens FC Utrecht tegen FC Eindhoven, maar plaatste zich na verlenging wel voor de volgende ronde in de KNVB Beker. Bij het openingsdoelpunt ging de goalie niet geheel vrijuit en diep in de verlenging ontsnapte hij met een uittrap tegen het lichaam van een Eindhoven spits. "We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste."Dat zei de doelman over zijn eigen optreden tegenover Omroep Brabant. Een fout wilde hij het doelpunt van FC Eindhoven echter niet noemen. "De bal verandert van richting. Daar reageer ik op. Ik reageer op die voorzet, die wordt aangeraakt", legt Zoet uit, waardoor de bal bij de eerste paal binnen kon vliegen. Bij de uittrap diep in blessuretijd, had hij de aanvaller van Eindhoven niet gezien, maar werd de bal uiteindelijk in het zijnet geschoten. "Ja, klopt. Maar het maakt niet uit, we hebben gewonnen."

Van den Brom boos
Verder was FC Utrecht-trainer John van den Brom ook maar weinig tevreden met wat hij van zijn team had gezien. "We kunnen goed voetballen, maar ik heb daar zo weinig van gezien. Dat baart me zorgen", erkende de coach tegenover RTV Utrecht over de uiterst moeizame 1-2 zege in Eindhoven.

"We winnen met kunst en vliegwerk. Lichtpuntje was dat toen we eenmaal voorstonden we dit keer niet verzaakten, zoals vrijdag tegen Zwolle. Maar voor de rest was het gewoon heel slecht", erkende hij. Verder hoopte de oefenmeester vooral dat de knieblessure van Willem Janssen enigszins meevalt. "Het zag er in ieder geval niet goed uit."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 18 februari 2020

  2. maandag 17 februari 2020