Gisteren gemist: Feyenoord gestaakt, AZ en Utrecht bekeren door

22 januari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 21 januari.

Bekerduel Fortuna - Feyenoord is definitief gestaakt door de mist

Het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is dinsdagavond in definitief gestaakt. Door de toenemende mist in Limburg konden de grensrechters buitenspel niet meer op juiste wijze waarnemen, waardoor scheidsrechter Kevin Blom besloot om het blijvend duel te staken, ook omdat het zicht steeds minder werd. Dat gebeurde bij een gelijke stand (1-1) na ruim een uur voetballen. Volgende week dinsdag wordt het treffen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362425/knvb-restant-fortuna-feyenoord-op-woensdag-29-januari/,_blank,hervat]. 

FC Emmen haalt met Adzic snel opvolger Slagveer binnen

FC Emmen heeft razendsnel een opvolger van de vertrokken Luciano Slagveer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362411/emmen-haalt-met-adzic-snel-opvolger-slagveer-binnen/,_blank,gepresenteerd]: Luka Adzic is voor een half jaar gehuurd van Anderlecht. De 21-jarige buitenspeler kwam bij de Belgische topclub dit seizoen amper aan de bak en mag in de Eredivisie ervaring opdoen voor de rest van dit seizoen.

Zwak Utrecht komt goed weg na verlenging in Eindhoven

Een zeer zwak FC Utrecht staat na een 1-2 overwinning dinsdagavond op bezoek bij FC Eindhoven in de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer John van den Brom imponeerde geen seconde, kwam zelfs op achterstand en had uiteindelijk een verlenging nodig om Eindhoven van zich af te schudden. Daarin kwam het ook nog eens tot drie (!) keer toe goed weg. AZ had even verderop [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362412/uiterst-zakelijk-az-zegeviert-bij-zwak-top-oss-en-bekert-verder/,_blank,geen moeite] met TOP Oss. 

Publiek de winnaar bij heerlijk derby Chelsea - Arsenal

Arsenal heeft dinsdagavond opnieuw niet gewonnen, maar zal het punt tegen Chelsea (2-2) koesteren als een overwinning. De ploeg van Mikel Arteta kwam namelijk al vroeg met een man minder te staan na een rode kaart voor David Luiz, maar toonde tot tweemaal toe veerkracht (2-2). Héctor Bellerin draaide vlak voor het einde op heerlijke wijze de gelijkmaker binnen in de derby in Londen, waar het publiek de grote winnaar werd.

De Jong draagt met assist bij aan simpele bekerzege Sevilla

Sevilla heeft zich dinsdagavond probleemloos geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey ten koste van Levante. Aanvaller Luuk de Jong had anders dan de laatste weken geen bijdrage met een doelpunt, maar de spits gaf wel een assist bij het derde en beslissende doelpunt voor de Andalusiërs (3-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen