Zwak Utrecht komt goed weg na verlenging in Eindhoven

Zwak Utrecht komt goed weg na verlenging in Eindhoven

21 januari 2020 – Een zeer zwak FC Utrecht staat na een 1-2 overwinning dinsdagavond op bezoek bij FC Eindhoven in de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer John van den Brom imponeerde geen seconde, kwam zelfs op achterstand en had uiteindelijk een verlenging nodig om Eindhoven van zich af te schudden. Daarin kwam het ook nog eens tot drie (!) keer toe goed weg. Door het slechte zicht in Eindhoven werd er begonnen met een oranje bal, maar al snel werd er overgegaan op het gebruik van een witte: de mist zou anders dan in Sittard geen spelbreker worden. De thuisploeg begon brutaal en kwam een aantal keer gevaarlijk dicht in de buurt van het FC Utrecht-doel, maar écht gevaarlijk werd het niet.

Na een aantal kleine waarschuwingen van Eindhoven kwam de ploeg van trainer John van den Brom beter in de wedstrijd. FC Utrecht had het merendeel van het balbezit, maar wist weinig met dit overwicht te doen. Uiteindelijk was het Eindhoven dat de ban brak in de eerste helft: na een razendsnelle uitbraak via Kaj de Rooij kwam de bal bij Samy Bourard. Zijn schot werd door Mark van der Maarel licht van richting veranderd, waardoor de bal in de korte hoek ongelukkig langs PSV-huurling Jeroen Zoet vloog. De keeper ging hierbij niet vrijuit, het was ook meteen de ruststand in Eindhoven na een matige eerste helft.

Van den Brom probeerde na rust meteen wat te forceren: Kristoffer Peterson mocht een dag na zijn terugkeer in Utrecht invallen. Dit leek effect te sorteren: Abass kwam na een goede steekpass van de Zweed oog in oog met Swinkels en schoot koeltjes raak. Dit deed hij echter wel vanuit buitenspelpositie, waardoor het feestje niet doorging voor de uitploeg. De defensie van Eindhoven had echter wel alle mogelijke moeite om Peterson af te stoppen en hield niet lang stand. Hij begon niet veel later aan een actie aan de linkerkant van het veld, passeerde een aantal Eindhoven-verdedigers en gaf voor op Abass. Die tikte bij de eerste paal goed binnen: 1-1.

Nog geen minuut na de gelijkmaker dacht Utrecht al op voorsprong te komen. Na een van richting veranderd schot van Kerk belandde de bal via de paal van het Eindhoven-doel voor de voeten van doelpuntenmaker Abass, die simpel binnentikte. Op het moment van het schot van Kerk leek hij geen buitenspel te staan, maar de assistent-scheidsrechter besloot te vlaggen. Aangezien er geen gebruik kon worden gemaakt van de VAR ging het spel verder met een gelijke stand. Na deze momenten zakte Utrecht echter weer ver weg. Het niveau van de spelers van Van den Brom was niet om over naar huis te schrijven en het was zelfs Eindhoven dat vlak voor tijd dicht bij een daverende verrassing was: De Rooij schoot de bal met nog een paar minuten te spelen op de lat.

Zo kwam de uitploeg goed weg met een verlenging, waarin het uiteindelijk afrekende met Eindhoven. Het kostte ontzettend veel moeite, maar na 112 minuten spelen schoot invaller Jean-Christophe Bahebeck Utrecht een ronde verder in de KNVB Beker. Eindhoven kwam in de laatste minutent tot driemaal toe echter nog dichtbij, maar eenmaal zat het aluminium in de weg. Ditmaal probeerde debutant Mawouna Amevor het, maar hij zag hoe zijn inzet op de paal uiteenspatte. Verder bleef een handsbal van Justin Hoogma én fout van Jeroen Zoet in de uittrap onbestraft, waardoor FC Utrecht zich plaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. In de kwartfinale wacht er een ontmoeting met de winnaar bij de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Go Ahead Eagles.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Eindhoven: Ruud Swinkels 6,5; Justin Ogenia 6 (101. Mawouna Amevor 6,5), Maarten Peijnenburg 6,5, Bart Biemans 6, Jarno Janssen 6 (106. Cas Faber -); Jort van de Sande 6,5, Jay Idzes 6, Moses Makasi 6,5; Samy Bourard 7, Rigino Cicilia 6,5, Kaj de Rooij 7 (104. Dave de Meij -)

FC Utrecht: Jeroen Zoet 4,5; Sean Klaiber 5, Willem Janssen 5,5 (68. Leon Guwara 6), Justin Hoogma 6, Mark van der Maarel 5,5; Joris van Overeem 5,5 (104. Jean-Christophe Bahebeck -), Urby Emanuelson 4,5 (46. Kristoffer Peterson 7), Simon Gustafson 6, Sander van de Streek 6, Issah Abass 6,5, Gyrano Kerk 5 (113. Adrián Dalmau -)

Man of the Match: Kaj de Rooij
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020