Fortuna - Feyenoord wordt 28 januari om acht uur hervat

Fortuna - Feyenoord wordt 28 januari om acht uur hervat

22 januari 2020 – Het duel in de achtste finales van de KNVB Beker tussen Fortuna Sittard en Feyenoord wordt volgende week dinsdag (28 januari) uitgespeeld om 20.00 uur. In Zuid-Limburg was het zicht onvoldoende vanwege de dichte mist. De grensrechters konden hun werk niet meer uitvoeren, waardoor Kevin Blom besloot tot staking.'In overleg met beide clubs en de lokale autoriteiten is afgesproken dat het restant van de wedstrijd dinsdag 28 januari uitgespeeld zal worden. Net als de aanvangstijd worden ook de overige uitspeelvoorwaarden later deze week bekend gemaakt', meldt de KNVB. Het duel wordt hervat na 63 minuten bij een 1-1 stand.

Lees ook: Bekerduel Fortuna - Feyenoord is definitief gestaakt door de mist

Blom kreeg bijval van trainers Sjors Ultée en Dick Advocaat, die volgende week met zijn Feyenoord dus terug mag naar Limburg. Die datum had de voorkeur van beide clubs, die daarmee hun gelijk kregen. Volgens Fortuna was het op woensdag uitspelen geen realistische mogelijkheid. In eerste instantie communiceerde de KNVB overigens de datum van woensdag 29 januari: dat bleek een vergissing, het gaat dus om een dag eerder. 

In principe moeten beide teams ook met dezelfde elf voetballers beginnen. Wissels mogen alleen worden doorgevoerd bij blessures, die gecontroleerd worden door de KNVB. Ook de gele kaart van Clint Essers blijft staat, dus die zal bij een tweede geel met rood worden weggestuurd. Beide teams houden hun drie wissels, omdat er nog niet gewisseld was.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020