Napoli wint van Lazio, vier keer rood bij Braga - Sporting

21 januari 2020, 22:48

Een heerlijk duel in de Italiaanse beker tussen Napoli en SS Lazio dinsdagavond. In Napels won de thuisploeg met 1-0 van de hoofdstedelingen en plaatste het zich voor de halve finale van de Coppa Italia. Maar dat ging niet zonder slag op stoot.

Na een kwart wedstrijd stonden beide ploegen nog maar met tien man op het veld. Elseid Hysaj (Napoli) en Lucas Leiva (Lazio) konden allebei met tweemaal geel inrukken. De Braziliaan van de bezoekers kreeg beide prenten binnen luttele secondes, omdat hij eerst een overtreding beging en daarna te fel uitviel richting de scheidsrechter. Daarvoor het Lorenzo Insigne de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong gezet, terwijl Lazio middels de doorgaans betrouwbare Ciro Immobile een pingel miste. De spits, zo op schot dit seizoen, gleed tijdens zijn aanloop weg.

Het vervolg van het duel was – hoe kan het ook anders – iets minder spectaculair, al raakte Immobile nog de lat middels een fraaie volley en zag hij een goal afgekeurd worden. Napoli hield de voorsprong vast en boekt zodoende een broodnodig succesje onder leiding van trainer Gennaro Gattuso. Het is pas de derde zege sinds zijn aanstelling, begin december.

Braga – Sporting Portugal: 2-1

Niet Sporting Portugal, maar Braga heeft zich geplaatst voor de finale van de Taca da Liga. Dankzij een vroege goal van Ricardo Horta was de nummer vijf van de Primeira Liga te sterk voor de ploeg die de vierde plaats bezet. De oudgediende Jeremy Mathieu maakte pal voor rust de gelijkmaker.

Omdat Yala Bolasie na een uur rood kreeg, moesten de bezoekers een half uur door met tien man. Dat werd hen in de slotminuut fataal, toen de beslissende 2-1 viel voor Braga. Daarna werd het nog een partij onvriendelijk. Mathieu, Eduardo Henrique (Sporting) en Eduardo Carvalho (Braga) konden na opstootjes met rood inrukken, waardoor Sporting het veld letterlijk met het schaamrood op de kaken verliet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen